Zoeken
update week 22.jpg

Definitieve gevelbeeld in zicht

Graag informeren wij u over de werkzaamheden rondom het project Lloyd Yard & Babel. In deze nieuwsbrief kunt u de benodigde en afgeronde werkzaamheden terugvinden.

foto 4.jpg

Babel

Het gevelsteigerwerk wordt met rap tempo gedemonteerd. We hebben extra voorzieningen getroffen om het steigerwerk op de begane grond eerder af te kunnen breken dan op de 2e verdieping. Dit hebben we gedaan om zeker te weten dat we geen enkele belemmering zouden vormen voor de nuts partijen, zodat zij zo snel mogelijk kunnen starten.

Bij iedere verdieping die uit de steigers gaat, volgen direct de hekwerken, balkons, trappen, dakbedekking, straatwerk en plantenbakken. Het definitieve gevelbeeld en de visie van de architect worden steeds zichtbaarder zowel rondom als in het gebouw.

In de woningen worden de installaties aangelegd en worden de voorbereidingen voor het eerste tegelwerk gestart. De stadverwarming wordt op dit moment aangelegd in het straatwerk aan de entreegevel. Als de nutswerkzaamheden geheel voorspoedig starten en gaan zoals beoogd, verwachten we rond de bouwvak levering stroom, data, water en stadsverwarming aangesloten te krijgen voor alle woningen.

Als de nutswerkzaamheden zijn afgerond, beginnen we met monteren, inregelen en keuren van de diverse installaties. Tegelijkertijd zullen ook de laatste afbouwwerkzaamheden plaatsvinden.

Lloyd Yard

De bouw is in volle gang. Op dit moment zijn we nog bezig met het afronden van de ruwbouw van Lloyd Yard. Inmiddels zijn we ook gestart met de afbouw van Kraton, Bali, Maasblok en Maasvenster.

KRATON

Voor Kraton zijn de afbouw werkzaamheden gestart. Het aanbrengen van de anhydrietvloeren is in volle gang. De eerste gibo-wanden zijn op diverse verdiepingen al aangebracht inclusief de installaties in de wanden. De volgende bewerking die zal starten is het aanbrengen van het stucwerk. De dakbedekking is ondertussen aangebracht en de stijger aan de kratonkade is aan het zakken. De aluminium puien inclusief glas worden geplaatst en de metselaars zijn nu druk bezig met de achterzijde van Kraton.

MAASBLOK

Op dit moment is het gevelsteiger aan het zakken. Ook vorderen we met het plaatsen van de aluminium puien inclusief glas. Voor het Maasblok is de afbouw dus ook gestart. De anhydriet dekvloer is op alle verdiepingen gevloeid en de binnenwanden zijn geplaatst. Het tegelwerk/stucwerk is inmiddels gestart. Overige werkzaamheden zijn dan spuitwerk van de plafonds, binnen kozijnen en deuren en het afmonteren van de woningen.

Werkzaamheden die nog moeten gebeuren voor Kraton, Bali en het Maasblok zijn:

  • Overige binnenwanden;
  • Tegelwerk badkamer/toilet;
  • Spuitwerk plafonds;
  • Binnen kozijnen en deuren;
  • Afmonteren van de woningen


LLOYDBLOK EN MAASVENSTER

Voor het Lloydblok is de ruwbouw inmiddels bijna afgerond. De staalconstructie van het Maasvenster is geplaatst. Het Lloydblok en Maasvenster zijn bijna op hoogte. Hierna wordt het dak afgewerkt en worden de kopgevels gemetseld. De houten spouwbladen zijn tijdens de ruwbouw meegenomen. Bij het zakken van de steiger worden de resterende kozijnen geplaatst. De afbouw werkzaamheden zoals binnenwanden, kalkzandsteen wanden inclusief installaties zijn inmiddels gestart. Overige werkzaamheden zullen aansluitend plaatsvinden zoals tegelwerk, stucwerk en spuitwerk.

Planning

Rond week 23 wordt de eerste Torenkraan (Babel/Kraton) gedemonteerd. Hierna starten we met de eerste werkzaamheden voor de binnentuin. De eerste werkzaamheden voor de binnentuin zullen zijn:

  • Verwijderen stelcon platen;
  • Aanbrengen WKO-leidingen;
  • Aanbrengen dakbedekking;
  • Uitzetten contouren binnentuin;
  • Aanbrengen binnentuin

De binnentuin zal in 2 fases worden aangebracht. Fase 1 bestaat uit de Babel-/Kratonzijde die hoogstwaarschijnlijk tot de bouwvak duurt. Fase 2 het Maasblok, Maasvenster en de Lloydzijde worden na de bouwvak aangebracht.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!