Zoeken
141220212.jpg

Damwanden Lloyd Yard en funderingspalen Babel aangebracht

141220212.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van Lloyd Yard en Babel op de Rotterdamse Lloydpier.

Lloyd Yard

Het aanbrengen van de damwanden ten behoeve van Lloyd Yard wordt deze week afgerond. Deze en komende week staan daarnaast in het teken van het ontgraven van de bouwput. In het nieuwe jaar gaan we van start met het aanbrengen van de funderingspalen ten behoeve van Kraton, Maasvenster en Lloydblok. Bij deze blokken worden de palen vanwege de locatie ten opzichte van de monumentale bebouwing geboord (een geluids- en trillingsarme techniek). Het aanbrengen van de funderingspalen voor deze blokken duurt ongeveer 4 weken.

In de derde week van januari wordt gestart met het aanbrengen van de prefab funderingspalen van bouwdelen Bali en Maasblok. De funderingspalen voor deze blokken worden geheid. Het heien kan geluids- en trillinghinder opleveren. Naar verwachting neemt het heiwerk voor Bali en Maasblok circa 3 weken in beslag.

Babel

De laatste funderingspalen voor Babel worden deze week aangebracht. Volgende week starten we met het ontgraven van de bouwput. Deze werkzaamheden worden begin januari afgerond. In de derde week van januari gaat de ruwbouw van start door het storten van de eerste poeren ten behoeve van de kelder.

Kerstvakantie

Vanwege de kerstvakantie vinden er vanaf 25 december tot en met 7 januari geen werkzaamheden plaats op het bouwterrein van Lloyd Yard en Babel. We wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig maar vooral een gezond nieuwjaar!

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!