Zoeken
babel (3).jpg

Bouwupdate Lloyd Yard & Babel

babel (3).jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van Lloyd Yard en Babel op de Rotterdamse Lloydpier.

Lloyd Yard

Begin dit jaar zijn we gestart met het aanbrengen van de funderingspalen ten behoeve van Kraton, Maasvenster en Lloydblok. Het aanbrengen van deze funderingspalen is nog volop in bedrijf. Deze werkzaamheden nemen nog enkele weken in beslag waarna de stelling zal worden afgevoerd. Het aanbrengen van de prefab palen van Bali en Maasblok is afgelopen week afgerond. Met het storten van de eerste poeren voor Kraton en Bali zijn vorige week de overige funderingswerkzaamheden van Lloyd Yard aangevangen. Daarnaast worden eind februari de warmte koude bronnen geboord. 

Bij de bouw zullen we gebruik maken van twee torenkranen. Deze week wordt de poer voor de eerste kraan gestort. Aansluitend wordt volgende week de eerste torenkraan aangevoerd en opgebouwd. Naar verwachting wordt de volgende kraanpoer eind februari gestort waarna de tweede torenkraan in de eerste helft van maart zal worden opgebouwd.

Babel

Bij Babel is het aanbrengen van de funderingspalen en het ontgraven van de bouwput inmiddels afgerond. De ruwbouw is enkele weken geleden gestart met het storten van eerste poeren ten behoeve van de kelder. Momenteel wordt de keldervloer van Babel aangebracht. Aansluitend wordt er in de week van 14 februari gestart met de 6 meter hoge kelderwanden.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!