Zoeken
20180508_110434.jpg

Update begin mei

20180508_110434.jpg

In deze update leest u welke activiteiten en de afgelopen werken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden bij onze projecten in Hoog Catharijne. Zo is inmiddels bijna al het steigerwerk bij de entree van het Voorzetgebouw afgebroken en staan de werkzaamheden in bouwdelen Radboud-zuid en Godebald in het teken van het plaatsen van de wanden.

Voorzetgebouw:

  • Het steigerwerk rondom de hoofdentree van het Voorzetgebouw is inmiddels bijna geheel afgebroken. Daardoor weerspiegelt het Stadskantoor Utrecht, eveneens gerealiseerd door Boele & van Eesteren, nu mooi in het glas.
  • Op het dek aan de zijde van het Voorzetgebouw is de eerste winkel geopend. In de toekomst wordt de natuurstenen plint helemaal doorgetrokken rondom Hoog Catharijne. Deze donkere natuurstenen plint geeft een mooi contrast met de schelpgevel van het Voorzetgebouw en het bollendak.
  • Collega aannemer BAM is inmiddels gestart met de realisatie van de fietsenkelder. Om deze ter plaatse van de oude traverse te realiseren is er een 400 tons kraan opgesteld. Om de druk goed te verdelen en de hoogte verschillen te overbruggen zijn er stapels met drukschotten gebouwd zodat de kraan veilig kan afstempelen. Zodra de fietsenkelder gerealiseerd is, start Boele & van Eesteren met de realisatie van het Voorzetgebouw – fase 2.

Radboud-zuid en Godebald

  • De HSB bladen staan gesteld. Binnenkort kan er gestart worden met het aanbrengen van de Etalbond composiet gevelbeplating. De steiger die voor die voor de HSB bladen staat, zijn door middel van een complexe constructie boven de glazen lichtstraat.
  • In de toekomst worden op dit punt het Poortgebouw en  Radboud-zuid met elkaar verbonden, samen vormen zij dan de ‘South Mile’ richting de binnenstad van Utrecht.
  • Ook de afbouw is in volle gang. De eerste MetalStud wanden zijn gesloten en ook in de passage is er inmiddels gestart met het monteren van de MV kanalen.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!