Zoeken
IMG_5097.jpg

Update 8 december

IMG_5097.jpg

Twee wekelijks geven wij u een update van de voortgang van onze werkzaamheden op Hoog Catharijne te Utrecht. Ditmaal een foto verslag van de werkzaamheden op ons project het Voorzetgebouw en een update van de werkzaamheden in bouwdelen Radboud-zuid en Godebald.

Voorzetgebouw:

Afgelopen week is zijn de nieuwe passages en het atrium van het Voorzetgebouw te Hoog Catharijne Utrecht in gebruik genomen.

Radboud-zuid en Godebald

  • Onder bouwlaag 02 zit het eerste deel van de staalconstructie inmiddels op zijn plaats. De eerst volgende stap is het aanbrengen van de Comflorvloer en deze afstorten.
  • Het staal ten behoeve van de constructie is ook op bouwlaag 03 gearriveerd. Op deze bouwlaag worden er twee vakwerkspanten in het werk gemaakt. Tet plaatse van het nieuwe vakwerkspant zit een bestaande constructie. Deze staalconstructie moet worden ingekort om vervolgens verbonden te worden aan de nieuwe staalconstructie. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren moet de ligger tijdelijk worden voorzien van ballast zodat de krachten worden opgevangen. Dit gebeurt door middel van spanbanden en een handkettingtakel.
  • Ter plaatse van Radboud centrum, onder de bestaande lichtstraat, wordt de voormalige ‘stokkenwand’ gedemonteerd. In de toekomst wordt de vloerrand gezaagd ten behoeve van het beginpunt van de nieuwe Zuid Passage.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!