Zoeken
VZG_606.JPG

Update 22 december

VZG_606.JPG

Twee wekelijks geven wij u een update van de voortgang op onze projecten Voorzetgebouw Hoog Catharijne en Paviljoen.  Deze week treft u de werkzaamheden aan van week 49 en 50.

Dat bouwen hinder oplevert voor de omgeving en omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken. Daarom hebben wij een hinderkalender opgezet waarmee wij u willen informeren over de geplande werkzaamheden en wat u ervan kan merken. De hinderkalender is hier te vinden en wordt regelmatig bijgewerkt. Via de nieuwsberichten zullen wij u attenderen op wijzingen in de hinderkalender.

Voorzetgebouw:

  • Gedurende de nacht van 6 op 7 december is de tweede loopstroom omgezet. Binnen een paar uur tijd hebben we de oude loopstroom afgesloten met schotten en de nieuwe loopstroom opengesteld. Bij zonsopkomst waren de werkzaamheden gereed en kon er gestart worden met de sloop van de volgende fase.  
  • Om het atrium in het voorzetgebouw te realiseren moeten diverse vloervelden in zijn geheel worden verwijderd. Het slopen van deze bestaande vloeren kan zorgen voor grote overlast voor de omgeving. Momenteel worden er proeven uitgevoerd met de inzet van een zogenaamde slooprobot om de overlast zo veel mogelijk te beperken.
  • Bij de nieuwbouw wordt er hard gewerkt aan het optrekken van het trappenhuis en de liftkern. Nog voor de kerst wordt de 3e slag gestort.

Paviljoen:

  • Na de bliksemactie aan de spoorzijde van twee weken geleden zijn we nu begonnen met het aanbrengen van de vliesgevels en het glas aan de OV- Terminal zijde.
  • Ook zijn we hard aan werk om de dakbedekking aan te brengen, zodat het Paviljoen nog voor de kerst wind- en waterdicht is.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!