Zoeken
IMG_4360.JPG

Update 2 november

IMG_4360.JPG

Twee wekelijks geven wij u een update van de voortgang van onze werkzaamheden op Hoog Catharijne te Utrecht. Ditmaal een foto verslag van de werkzaamheden op ons project het Voorzetgebouw en de werkzaamheden bij bouwdelen Radboud-zuid en Godebald.

Voorzetgebouw

  • Op deze foto ziet u de torenkraan van Radboud-zuid en Godebald met achterliggend het Voorzetgebouw. De dakbedekking van het aangebouwde gedeelte Voorzetgebouw in het wit en aan linkerzijde de witte schelpen die voor de vliesgevel hangen. Achter het voorzetgebouw begint de vorm van de overkapping duidelijk zichtbaar te worden die de BAM momenteel aan het realiseren is.
  •  Inmiddels worden de laatste natuurstenen vloertegels gelegd in het atrium van het Voorzetgebouw. Bovenin de foto is de toekomstige toegang tot de zuid-passage te zien.
  •  Bij de renovatie van de kantoren zitten op bouwlaag 3 de kozijnen er al bijna allemaal in. Ook het glas is al voor een gedeelte geplaatst. Wanneer de werkzaamheden op bouwlaag 3 zijn afgerond, gaan we verder op laag 4 en 5 zodat het voorzetgebouw weer voorzien is van een mooie achtergevel.
  •  Aan de buitenkant van het Voorzetgebouw zijn de steigers verwijderd waardoor de natuurstenen gevel van de plint nu goed zichtbaar is. De BAM is bezig met het aanhelen van het dek tegen de natuurstenen gevel. Boven de natuurstenen gevel is een vliesgevel toegepast met een dubbele zeefdruk. Ook krijgt de ‘schelpengevel’ inmiddels duidelijk vorm. Zodra de steiger van de BAM gedemonteerd starten we hier met de montage van de schelpengevel.

Radboud-zuid en Godebald

  • Bij de bouwdelen Radboud-zuid en Godebald staan de werkzaamheden in het teken van het verstevigen van de bestaande constructie en fundering. Zo is de eerste kolom in Radboud-zuid die opgedikt moet worden klaar voor de stort en is er gestart met het aanbrengen van de bekisting.
  • Ook in bouwdeel Godebald moeten er een aantal kolommen worden opgedikt. De kolom is ruw gemaakt en de wapening is aangebracht. De volgende stap is het aanbrengen van de bekisting. Zodra het opdikken gereed is kan er boven op deze opgedikte kolom een nieuwe kolom gemaakt worden.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!