Zoeken
foto schelpen.jpg

Update 2 maart

foto schelpen.jpg

Twee wekelijks geven wij u een update van de voortgang van onze werkzaamheden op Hoog Catharijne te Utrecht. Ditmaal een verslag van de werkzaamheden ter hoogte van de entree van het Voorzetgebouw en de werkzaamheden in bouwdelen Radboud-zuid en Godebald.

Voorzetgebouw:

  • Inmiddels zijn bijna alle elementen van de schelpengevel gemonteerd en wordt er hard gewerkt aan de goot en het plafond onder de entree van het Voorzetgebouw. Het plein is twee weken geleden feestelijk geopend, waardoor men nu vanaf de oude binnenstad via de entree van het Voorzetgebouw richting het station kan lopen.
  • De sloop van de traverse (de voormalige doorgang naar Hoog Catharijne en de Utrechtse binnenstad) is in volle gang, waarna de fietsenstalling en het dek kan worden doorgetrokken. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond kan Boele & van Eesteren starten met de realisatie van het Voorzetgebouw fase 2.

Radboud-zuid en Godebald

  • De constructieve sloop in deze bouwdelen is bijna afgerond. Er moeten nog twee kolommen en een vloerveld gesloopt worden. Deze werkzaamheden zullen op korte termijn worden uitgevoerd door de slooprobot.
  • De staalconstructie voor de lichtstraat in de South Mile staat  bijna op zijn plaats. De laatste liggers moeten nog op de juiste positie worden gesteld, waarna er kan worden begonnen met het de rekwerken en het inplakken van de goten en de lichtstraat.  
  • Ter plaatse van de voormalige bioscoop Hoog Catharijne is er gestart met het plaatsen van de twee verdiepingen hoge binnenwanden. Ook zijn de eerste frames van de HSB wanden geplaatst. Deze worden geprefabriceerd in de voormalige bioscoop en vervolgens geplaatst.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!