Zoeken
HPD1.jpg

Eerste paal geslagen op terrein aan Eekholt 1 in Holland Park

HPD1.jpg

De eerste paal op het terrein van Eekholt 1 in Holland Park is aangebracht. Hier worden door Amvest 296 appartementen, negen commerciële ruimtes en een parkeergarage met 257 parkeerplaatsen gerealiseerd. Wethouder Lex Scholten (gemeente Diemen) en Heleen Aarts (Directeur Gebiedsontwikkeling bij Amvest) waren bij de start van de bouwwerkzaamheden aanwezig. Het project wordt gezamenlijk uitgevoerd door de VolkerWessels bedrijven Kondor Wessels Amsterdam en Boele & van Eesteren. Hiervoor is de bouwcombinatie Holland Park Diemen opgericht.

De appartementen worden vlak bij metrostation Verrijn Stuartweg gebouwd, op de hoek van de Eekholt en Gerrit Rietveldsingel in Diemen. Dit bouwplan vormt straks de zuidelijke entree van nieuwbouwwijk Holland Park. Het is een plan van drie aaneengesloten appartementengebouwen, die elk door een eigen architect zijn ontworpen. Architecten zijn Architectenbureau Dik Smeding (Toren 5), ZZDP Architecten (Toren 6) en PPHP (Blok 8).

Holland Park heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een zeer gewilde woonwijk in Diemen. De wijk kenmerkt zich door bijzondere architectuur en een hoogwaardige stedenbouwkundige opzet. De kracht van Holland Park ligt ook in de bereikbaarheid, met de trein en metro is het centrum van Amsterdam in slechts 10 minuten bereikbaar.

Het gaat om vrije sector huurwoningen. Amvest heeft enkele jaren geleden dit bouwplan overgenomen van Snippe Projecten en neemt de woningen op in het Amvest Residential Core Fund en in de portefeuille van AEGON. Voor Amvest is dit niet het eerste woningeigendom in Holland Park. In een eerdere bouwfase zijn 360 appartementen opgeleverd die door Amvest worden verhuurd. Amvest beheert nu 648 woningen voor haar fondsen in Diemen Park. Amvest is niet daarmee alleen ontwikkelaar van de woningen, maar blijft als belegger/verhuurder langjarig betrokken in de wijk.

Om als een goede verhuurder op te treden, investeert Amvest in de relatie met de gemeente, maar vooral in die met haar huurders. Daarvoor is sinds 1 december een zogenoemde 'Livvin', een community- ruimte voor alle huurders, ingericht aan de Jan Duikerhof. In deze ruimte kunnen bewoners elkaar ontmoeten en worden bijeenkomsten georganiseerd. Belangrijk in een jonge wijk in ontwikkeling zoals Holland Park voor het bevorderen van de sociale cohesie. Hiervoor is ook Community Manager Romana Harpart aangesteld. De huidige bewoners weten Livvin al goed te vinden om een kop koffie te drinken, een spelletje te spelen met buren of een verjaardagsfeestje te vieren.

Als alles volgens planning loopt, worden de laatste woningen en openbare ruimte in 2025 opgeleverd en in gebruik genomen en is Holland Park Oost dan voltooid.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!