Zoeken
20160713_115209_resized.jpg

Bouwupdate Hart van ’s-Gravenzande zomer 2016

20160713_115209_resized.jpg

Op 30 september werd het startschot gegeven van de bouw van het Hart van ’s-Gravenzande. Inmiddels is de ruwbouw in volle gang en zijn de contouren van de verschillende bouwdelen goed zichtbaar.

Wat hebben wij de afgelopen 3 maanden gedaan?

De ruwbouw en de gevel van het lage bouwdeel (zie kaartje deel E + F) zijn gereed. In deze bouwdelen staan bijna alle binnenwanden en de installateurs hebben een start gemaakt met hun werkzaamheden. Het dak is gereedgemaakt om af te werken.

De bouw van delen A, B, C en D stond en staat nog in het teken van de ruwbouw. Blok A is gekoppeld aan blok B, C en D door de hellingbaan richting de inpandige parkeergarage. Inmiddels staat de ruwbouw voor het grootste gedeelte t/m de 2e verdiepingsvloer en op blok B is gestart met de 3e verdieping. Aan de kant van de Kastelenstraat en in de nieuwe Graaf Willem II-straat is begonnen met de kozijnen en het gevelmetselwerk. Ook is een brugconstructie gemaakt tussen de parkeergarage en het parkeerdek bovenop bouwdeel E + F.

Wat gaan wij de komende 3 maanden doen?

De komende maanden staan nog steeds in het teken van ruwbouw. Het weer (de wind) is niet echt onze partner en het is flink aanpoten. Alle bouwblokken worden de komende maanden op hoogte gebracht en de gevels gesloten. Het metselwerk gaat kort achter de ruwbouw mee omhoog. Onze expeditiezone aan de Pompe van Meerdervoorstraat moeten wij helaas gaan opofferen. In september worden daarvan de laatste wanden gestort en vloeren gelegd, zodat aansluitend de houtskeletbouw-woningen van blok C kunnen worden gebouwd. Prognose is dat de afbouw ook start in deze periode.

Beperkte bouwactiviteiten tijdens vakantieperiode

De bouwvakantie staat ook voor de deur, dus in de weken 30 t/m 32 zijn er weinig tot geen activiteiten op de bouwplaats. Na de vakantie brengen wij u op de hoogte van de datum van bijvoorbeeld het hoogste punt.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!