Zoeken

Voortgang t/m september 2013

load_img.php-16.jpeg

In juli en augustus staat vooral het aanleggen van de fundering op de planning. Het uitgraven van de bouwput zal nog tot eind volgende week duren. De komende twee weken plaatsten we de trekankers op de bodem van de bouwput; dit is een trillingvrij proces. De funderingsblokken van gewapend beton worden op het bouwterrein voorbereid en zullen in augustus in de bouwput worden getakeld. Hiervoor gebruiken we een grote rupskraan die in augustus op het terrein arriveert. Voor het storten van het beton gebruiken we een betonpomp die op en om het terrein te horen zal zijn.

Vanaf eind augustus gaan we in twee fases de vloer storten. Per fase storten we zo’n 1300 kuub beton. Na het beton storten gaan we de vloer vlinderen. Dit vlinderen moet direct na het betonstorten plaatsvinden (in de uithardingsfase) en zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, heel de nacht doorgaan. Hiervoor is een vergunning van de gemeente vereist. Zodra de vergunning is verleend, zullen wij de omwonenden en betrokkenen informeren over wanneer de werkzaamheden precies plaatsvinden.

Kant-en-klare bouwdelen
Na het storten van de vloer, vindt vanaf half september de opbouw van de wanden van de nieuwbouw plaats. Dit zijn in de fabriek voorbereide wanddelen (prefab) , waardoor de nieuwbouw in rap tempo gestalte krijgt.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!