Zoeken

Bouwvoorbereidingen in volle gang

Het bouwterrein van de nieuwbouw begint steeds meer vorm te krijgen. Het terrein van de bouwkeet is vorige week verhard en aanstaande maandag begint de bouw van de bouwkeet. Naar verwachting is deze over vijf weken klaar. Ook de aanvoer van materialen voor de nieuwbouw begint op gang te komen en dat is te merken aan de toename van het vrachtverkeer. Tijdens het lossen zetten de vrachtwagens hun motoren zoveel mogelijk stil. Er is afgesproken dat het bouwverkeer vanaf de Dedemsvaartweg op zijn vroegst om half zeven in de ochtend mag starten.

Aanleg fiets- en wandelpaden
Op dit moment richt VolkerWesselsHaga het bouwterrein in ter voorbereiding op de nieuwbouw. De gemeente heeft bepaald dat alle transporten van en naar de bouw via de weg door het park vanaf de Dedemsvaartweg moeten verlopen. Deze bepaling vereist een aanpassing van de huidige fietspaden. De huidige fietspaden sluiten voor het fietsverkeer en zullen worden ingezet voor het bouwverkeer. Deze aanpassing is over ongeveer 2 weken gereed. De bouwweg en het bouwterrein erachter zullen worden afgeschermd met een hekwerk, dat over een week geplaatst wordt (groen gemarkeerd op afbeelding hiernaast).

In overleg met de gemeente is besloten om evenwijdig aan het bouwterrein een tijdelijk nieuw fiets- en voetpad te maken (blauw gemarkeerd op afbeelding hiernaast), zodat fietsers en voetgangers veilig het ziekenhuisterrein over kunnen blijven steken. Op dit moment zijn wij bezig met het aanbrengen van de fundatie van deze nieuwe fiets- en voetpaden, die eind volgende week worden geasfalteerd. Gedurende de werkzaamheden blijft het mogelijk over het ziekenhuisterrein te fietsen en te wandelen, doordat er tijdelijke bruggetjes worden geplaatst. Na afloop van de bouw (eind 2015) zullen de fiets- en wandelroutes weer in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!