Zoeken
Nieuwsbrief FIRST.PNG

Werkzaamheden FIRST eind 2015 - demontage overkapping Weena

Nieuwsbrief FIRST.PNG

Via dit bericht informeren wij u graag over de werkzaamheden bij FIRST Rotterdam die tot het eind van 2015 plaatsvinden op de bouwplaats aan het Weena.

Aangezien de ruwbouw geheel is afgerond, kan de overkapping aan het Weena worden gedemonteerd. De demontage start op maandag 5 oktober en is zaterdag 10 oktober afgerond. Om deze werkzaamheden uit te voeren, zal de parallelweg van de Weenatunnel ’s nachts afgesloten zijn tussen 22:00 uur en 6:00 uur.

Liften en kranen

Vorige week is gestart met het verwijderen van de personen- goederenlift. Een tweetal binnenliften zijn in gebruik genomen. In de week van 12 oktober wordt de laatste torenkraan afgebroken. Het zware hijswerk aan de realisatie van FIRST Rotterdam is hiermee gereed.

Afronden gevels en daken

De komende weken worden de laatste kozijnen in de gevels geplaatst en worden de vliesgevels op de begane grond/eerste verdieping afgemaakt. De montage van het laatste staal in de luifel op de 2e verdieping is gestart. Daarna maken we de goten, monteren we het glas en zetwerk. Rond 14 oktober wordt er met de erker op de 2e verdieping gestart. Tot begin november worden de daken van zowel de High Rise als de Low Rise afgemaakt. Hierna is het mogelijk om de onderhoudsinstallatie te plaatsen om de gevel te reinigen en kunnen we de zonnepanelen (162 stuks, opwekking ruim 43.000 Wp) monteren. Tot de oplevering op 16 november zijn we bezig met het nalopen van de natuurstenen gevels.

Ook loopt binnen de afbouw door. Dit geldt voor alle verdiepingen. Na oplevering zal de bouwplaats worden opgeruimd en weer overgedragen worden aan FIRST Rotterdam cv, onze opdrachtgever. De decembermaand zal gebruikt worden om diverse opleverpunten af te handelen. Begin 2016, na de verhuizing van Nauta Dutilh, zal het lage deel van het oude gebouw gesloopt worden. Daarna wordt de serre gebouwd, wat ook onderdeel is van de opdracht van onze bouwcombinatie.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!