Zoeken
De Hooch Amsterdam.jpg

Nieuwsbrief 1: Start werkzaamheden

De Hooch Amsterdam.jpg

Graag informeren wij u over onze werkzaamheden voor de realisatie van het project De Hooch, gelegen tussen de Hobbemakade en de Pieter de Hoochstraat, ter hoogte van Hobbemakade 31 in Amsterdam. Het project wordt gerealiseerd door Boele & van Eesteren. Met deze brief willen wij u een beeld geven van het project en de benodigde activiteiten in de komende maanden.

Wat wordt er gebouwd?

De Hooch is een ontwikkeling van Kondor Wessels Vastgoed en Steenvastgoed en omvat 28 appartementen in het luxe segment en 80 parkeerplaatsen in een 2-laagse ondergrondse stallingsgarage. Op de locatie staat nu nog een oud kantoorpand van KPN, maar dat gebouw wordt gesloopt om plaats te maken voor het door MVSA Architects ontworpen gebouw. In het nieuwe ontwerp is het gebouw tweezijdig georiënteerd; zowel op de Pieter de Hoochstraat als de Hobbemakade. In de plint van het gebouw komt een maatschappelijke functie en een ruime lobby. De werkzaamheden starten 17 december 2018, de oplevering staat gepland voor het derde kwartaal van 2021.

Wat gaat er de komende maanden gebeuren en wat merkt u ervan?

  • Vanaf 17 december 2018 starten we met de voorbereidende werkzaamheden van de sloop.
  • Begin januari 2019 starten wij met de inrichting van het terrein en worden de bouwhekken geplaatst. Daarnaast wordt de opening in gevel aan de Hobbemakade vergroot als inrit voor de sloper.
  • Het bouwverkeer betreedt de bouwplaats via de Hobbemakade.
  • Begeleiding van het bouwverkeer gebeurt met behulp van verkeersregelaars.
  • Voor een veilige verkeerssituatie dient de weg te worden omgelegd. Deze werkzaamheden vinden plaats in januari en februari.
  • De eerste (lichte) sloopwerkzaamheden in het gebouw vinden plaats vanaf de 1e week februari.
  • Het machinaal slopen van de bovenbouw start in maart 2019. Het gebouw wordt vanaf de binnenplaats ontmanteld. Rond het gebouw komen steigers met doeken. Voor het slopen hebben wij gekozen voor knijpen en knippen, de minst overlast gevende manier van slopen.

Updates en projectinformatie

Op de projectwebsite www.boele.nl/projectwebsites/de-hooch kunt u terecht voor meer informatie over de realisatie van het project. Via deze website wordt tijdens de realisatiefase ook een automatische nieuwsupdate verzorgd. U kunt zich dan aanmelden voor de nieuwsalert door uw e-mailadres in te dienen onderaan de pagina van de website en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te drukken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via de aanmeldingsmail.

Werktijden

Boele & van Eesteren werkt maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur. Wanneer het wegens bijzondere omstandigheden nodig is om buiten deze tijden te werken, brengen we u hiervan vooraf op de hoogte. Dat bouwen hinder oplevert voor omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken.

Bewuste Bouwers

Het project De Hooch is aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo zullen wij het project realiseren. Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl.

Omgevingsbijeenkomst

Om u goed op de hoogte te brengen van de werkzaamheden en de zaken die u kunt verwachten tijdens het bouwproces, willen wij u hierbij graag uitnodigen voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 15 januari 2019. Wij heten u vanaf 19.00 uur van harte welkom op de begane grond van het voormalige KPN gebouw, ingang aan de Pieter de Hoochstraat 11. Vanuit Boele & van Eesteren krijgt u deze avond o.a. informatie over het bouwtraject, de logistiek en de planning.

Contact

Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van De Hooch, kunt u contact opnemen met Boele & van Eesteren via dehooch@boele.nl of bellen naar 070-414 4200. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Wij danken u voor uw begrip en wensen prettige feestdagen.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!