Zoeken
2164046.jpg

Afbouw- en gevelwerkzaamheden De Hooch

2164046.jpg

Op de bouwplaats van De Hooch is het momenteel een drukte van belang met de afbouw- en gevelwerkzaamheden. Beide bouwstromen hebben eigen uitdagingen, maar de vele details en strakke maatvoering zijn kenmerkend voor De Hooch.

Sinds de zomervakantie is er veel werk verzet: de dakbedekking is aangebracht en de dakinstallaties (waaronder de PV panelen en luchtbehandelingskasten) zijn gemonteerd. Ook zijn de gebouwliften en spiltrap met de kraan in de schachten gehesen. Alle gevelkozijnen zijn geplaatst en het keramiek op balkonranden en plantenbakken is aangebracht.

De grote glaspartijen afgewisseld met de penanten in de gevel zorgen voor een fraai gevelbeeld, wat komende periode door het zakken van steiger wordt onthuld aan de buitenwereld. Dat de afwerking van het project nu zichtbaar wordt, is een beloning voor het vele voorwerk dat afgelopen periode is uitgevoerd in de voorbereiding en uitvoering van De Hooch.

Binnenzijde

Aan de binnenzijde van het gebouw wordt elke week een verdieping van dekvloer voorzien en aansluitend worden de appartementen voorzien van de maatwerk plattegronden. In de liftportalen en parkeerkelder worden metal stud wanden geplaatst, plafonds gemonteerd en is al veel stukadoorswerk uitgevoerd. Daarnaast is de installateur met een groot team aan het werk om de vele installaties te monteren en technische ruimten in te richten. Ook worden nog een aantal aanvullende (kopers)wensen doorgevoerd. In deze fase van de bouw komen de kopers graag kijken in hun toekomstige appartement en ook nieuwe geïnteresseerde kopers melden zich.

Komende mijlpalen

In de komende periode gaan de nutspartijen van start met de aanleg van de voorzieningen. Daarnaast zal de torenkraan worden gedemonteerd. Beiden zijn vanwege de beperkte ruimte een enorme logistieke uitdaging waarbij nauw overleg met de gemeente is vereist. We werken toe naar een verwachte oplevering in het eerste kwartaal van 2022.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!