Zoeken
1914094.jpg

Aanbrengen stempelframe en opbouw torenkraan

1914094.jpg

Na de sloop van de opstallen met kelders en het aanbrengen van damwanden, funderingspalen en trekankers, kunnen wij nu starten met het aanbrengen van het stempelframe. Hiermee wordt de laatste hand gelegd aan de bouwkuip die benodigd is om de 2-laagse ondergrondse parkeergarage van De Hooch te kunnen realiseren.

Stempelframe

Begin januari zijn we gestart met de montage van het bovenste stempelframe. Deze constructie van stalen buizen zorgt ervoor dat de damwanden bestand zijn tegen de druk van grond en water dat buiten de bouwkuip aanwezig is. Het bovenste stempelframe zorgt ervoor dat het eerste deel van de ontgraving van de bouwkuip (tot circa 4 meter -/- NAP) kan worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden nemen ongeveer 2 maanden in beslag. Vervolgens zal er een tweede stempelframe worden aangebracht om ook het laatste van de ontgraving (tot een diepte van circa 7-8 meter -/- NAP) mogelijk te maken.

Opbouw torenkraan

Tijdens de bouw van De Hooch wordt gebruikt gemaakt van een torenkraan. Deze wordt op maandag 20 januari aangevoerd en op locatie opgebouwd. De opbouw van de torenkraan, bestaande uit de diverse segmenten, vormt door de beperkte ruimte een logistieke puzzel. Ondanks dat we de overlast tot een minimum willen beperken, ontkomen we er bij deze opbouwwerkzaamheden niet aan dat we de tijdens het samenstellen van de giek en het hijsen van de giek op de mast van de kraan een gedeelte van de stoep aan de kant van de Hobbemakade in gebruik moeten nemen. Voor deze werkzaamheden worden de benodigde veiligheidsmaatregelen getroffen en worden verkeersregelaars ingezet. Op dinsdag 21 januari wordt de torenkraan getest waarna deze ruim anderhalf jaar de bouwplaats van De Hooch zal markeren.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!