Zoeken
1.jpg

Onder- en middenbouw Crossroads afgerond

Op vrijdag 1 december was het feest op de bouwplaats van Crossroads Amsterdam. Met een feestelijke lunch werd er stil gestaan bij het conform planning afronden van de uitdagende onder- en middenbouw van het project. Hiermee beland de bouw in een volgende fase.

3.jpg

Maximale inzet en samenwerking

Een enorme teamprestatie, want het tijdig afronden van dit onderdeel was een flinke uitdaging. De onderbouw t/m de 2e verdieping van blok 5 en blok 10 kenmerkten zich door arbeidsintensieve betonnen constructies waarbij veel faseringen nodig waren. Daarnaast waren damwanden, stempelframes en groutankers nodig om de constructie te kunnen maken naast de Hemboog, stationsgebouw en de drukke Radarweg. De plint en middenbouw van blok 5 en de bovenbouw van blok 10 worden uitgevoerd in een betoncasco met in het werk gestorte wanden en breedplaten. Met name de middenbouw van blok 5 is een uitdaging omdat er heel veel variatie in de gevel en plattegronden zit; er is hier geen verdieping hetzelfde. Daarnaast zijn meteen de houten binnen spouwbladen – voorzien van kozijnen en glas - met elke verdieping van blok 5 en 10 meegenomen om de geveldichting te verzorgen. Het bereiken van de 8e verdiepingsvloer bij blok 5 markeert de voltooiing van deze bouwdelen. Vanaf deze verdieping start ook in dit blok de bovenbouwcyclus, waar de toren wordt opgebouwd in een dragende gevel van prefab betonnen sandwichelementen, prefab wanden en een breedplaatvloer.

Maximale inzet van de teamleden, vertrouwen in elkaar en in de onderlinge samenwerking heeft  ervoor gezorgd dat we in staat waren om deze werkzaamheden tijdig te voltooien. Zo gaan we vol vertrouwen de volgende bouwfase in.

Twee torens, één gebouw

Boele & van Eesteren is in november 2022 gestart met de bouw van Crossroads, een project dat zich om het spoor bij Amsterdam Sloterdijk heen vouwt. Een woontoren van 90 meter hoog aan de ene zijde van het station (blok 5), wordt onder het spoor van de 8 meter hoge Hemboog gekoppeld aan een wooncomplex van 45 meter hoog aan de andere zijde van het station (blok 10). De torens hebben ieder een eigen identiteit en een eigen opdrachtgever. In blok 5 worden 239 huurappartementen gebouwd. De opdrachtgever hiervoor is MN. Woonstichting De Key is opdrachtgever voor de 132 studentenwoningen in blok 10. Deze twee werelden ontmoeten elkaar in de Secret Garden bovenop het plintgebouw met commerciële ruimtes die onder de Hemboog door loopt.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!