Zoeken
59925566-fe60-41f7-b53f-8102258febd2.jpg

Najaarsupdate werkzaamheden Crossroads

In deze update vertellen wij u welke activiteiten er de afgelopen periode zijn afgerond en welke werkzaamheden er komende weken plaatsvinden op de bouwplaats van Crossroads.

Algemeen

In de afgelopen periode lag de focus op de onder- en de middenbouw. Deze bouwdelen bevatten met de toepassing van prefab elementen en in het werk gestorte elementen een mix van bouwmethodieken.

Bij de ruwbouw worden diverse materialen alvast meegenomen naar de juiste verdiepingen om later te verwerken, zoals metalstudframes en gipsplaten. Hiermee bereiden we ons voor op de afbouw. Ook de HSB-elementen, voorzien van aluminium kozijnen met glas, gaan mee in het tempo van de ruwbouw. Hierdoor wordt de gevel direct afgesloten.

De steigers zijn voorzien van netten en gaas om de omgeving en de Hemboog te beschermen. Ook zijn er op diverse plaatsen puinvangers gerealiseerd.  

20231101_085606.jpg

Blok 5

Eind deze week wordt de middenbouw van blok 5 afgerond. Na deze 8e verdieping worden dragende prefab sandwich elementen toegepast. Deze sandwich elementen worden op locatie bij Westo in Coevorden geassembleerd en voorzien van aluminium kozijnen en glas. Na vervoer naar de bouwplaats van Crossroads moeten ze ‘alleen’ nog op hun plek worden gehesen.  Voor de vloeren worden breedplaten toegepast en er worden prefabwanden gebruikt. Vanaf de 8e verdieping omhoog wordt er gestreefd naar een 7 a 8 daagse cyclus per verdieping.

De afbouw in de middenbouw gaat rond januari 2024 van start en zal daarna een aantal verdiepingen achter de ruwbouw mee omhoog gaan.

De oppervlakte van de toren van blok 5 is  kleiner dan het oppervlakte van de onder- en middenbouw. De contouren van de retentiedaken worden zichtbaar. Waar er tot aan de 8e verdieping 99 woningen gerealiseerd zullen worden, omvat de bovenbouw 20 woonlagen met ieder 7 appartementen.

e4a0843f-41c2-4928-94e3-02d94a8a8e81.jpg

Blok 10

Bij blok 10 is de bovenbouwcyclus al gestart vanaf de 2e verdieping. In dit blok worden breedplaatvloeren en in het werk gestorte wanden toegepast, waarbij een 10 daagse cyclus per verdieping wordt gehaald. Momenteel zijn we met de ruwbouw op de 12e verdieping beland. Naar verwachting is blok 10 eind januari met het behalen van de dakvloer-15e verdieping op hoogte.

In blok 10 worden 11 woningen per laag gerealiseerd. Het gelijktijdig uitvoeren van alle disciplines in deze - qua oppervlak beperkte - studentenwoningen vormt een uitdagende logistieke puzzel. De afbouw is inmiddels gestart, de metalstudframes worden momenteel geplaatst op de 3 en 4e verdieping en ook installateurs zijn gestart met het aanbrengen van de installaties in de wanden. Daarnaast zijn we gestart met de afbouw van de referentiewoning. Deze woning wordt in het geheel gereed gemaakt om zo het verwachte eindresultaat met de opdrachtgever af te stemmen.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!