Zoeken
c2ea35ca-38aa-4917-9315-46de75d36116.JPG

Crossroads gaat de hoogte in

In deze update vertellen wij u welke activiteiten er de afgelopen periode zijn afgerond en welke werkzaamheden er komende weken plaatsvinden op de bouwplaats van Crossroads. De komende weken gaat het project de hoogte in. Om dit te kunnen realiseren zijn er vlak voor de kerst twee torenkranen geplaatst. De komende twee jaar zullen beide torenkranen worden ingezet voor met name zware ruwbouw onderdelen en de gevelbevoorrading voor beide gebouwen.

e135a522-c22a-4c96-8946-468d050db01e1.jpg

Blok 5

Bij blok 5, aan de zijde richting het Lutonhof, zijn wij gestart met het aanbrengen van balken, poeren en liftputten. In de afgelopen weken is de grote kernpoer uitgegraven, bekist en gevlochten. Deze poer vormt het fundament van de 90 meter hoge toren. Dinsdag 14 februari stond in het teken van een stort van meer dan 600 m3 beton. De ruwbouw van Crossroads heeft met de stort van deze fundatiepoer een mooie mijlpaal bereikt.

In de komende maanden zal de aansluiting tussen blok 5 en blok 10 gemaakt worden.  Zo zal er gewerkt worden aan de fundering die doorloopt tot onder het treinspoor, De Hemboog. Over een aantal weken worden ook de eerste vloervelden van de begane grond en de opgaande betonwanden en kolommen gerealiseerd.

Blok 10

Voor de kerstvakantie zijn bij blok 10 de poeren, balken en liftput gemaakt. In de afgelopen weken is er gewerkt aan de begane grondvloer, waarvan het eerste deel is gestort en deels handmatig is gevlinderd. Aankomende maandag  wordt het tweede – en tevens laatste deel – van de begane grondvloer gestort. Ook bij dit blok geldt dat de bouw binnenkort de hoogte in gaat. De hiervoor benodigde wapening en bekisting wordt momenteel aangevoerd.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!