Zoeken
20221109_132301.jpg

Bouwupdate Crossroads

Na een periode van voorbereidende werkzaamheden is de bouw van Crossroads afgelopen week officieel gestart middels een feestelijke handeling. In deze update vertellen wij u welke activiteiten er de afgelopen periode zijn afgerond en welke werkzaamheden er komende weken plaatsvinden op de bouwplaats van Crossroads.

Bouwplaatsinrichting

Met het plaatsen van de hekken, poorten en inmiddels ook de portiers cabine ter plaatse van de Zaventemweg is de inrichting van de bouwplaats gereed. Naarmate de bouw vordert, zullen er nog wijzigingen worden doorgevoerd. Op en rondom de bouwplaats maken beveiligingscamera’s 24/7 opnames.

20221109_132301 (2).jpg

Blok 10

Bij Blok 10, aan de zijde van de Zaventemweg, wordt deze week het heiwerk afgerond. Deze donderdag wordt gestart met het ontgraven van de contouren van de funderingsbalken en -poeren en komen de bovenste stukken van de funderingspalen tevoorschijn en bloot te liggen. Hierna wordt de overlengte van de palen verwijderd. Dit zogeheten “koppensnellen” zorgt ervoor dat de wapening vrij komt en kan worden opgenomen in het betonwerk van de funderingsbalken en -poeren. Volgende week wordt er gestart met het betonwerk ten behoeve van de kraanpoer.

Blok 5

Bij blok 5, aan de overzijde van de Hemboog, is het stempelframe tussen de damwanden inmiddels aangebracht. De afgelopen weken is er zand vanuit de bouwkuip afgevoerd om het terrein te verlagen voor de heistelling. Eind deze week verplaatst de heistelling van blok 10 naar blok 5. De heiwerkzaamheden gaan hier begin volgende week van start en lopen door tot medio december.

20221109_131646.jpg
20221109_131820.jpg

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!