Zoeken
Aanbrengen funderingspalen BLEI

Afronding damwanden en aanbrengen funderingspalen gestart

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van BLEI.

Bouwkuip

Begin dit jaar zijn we gestart met de realisatie van de bouwkuip. Na de voorbereidende werkzaamheden is in januari gestart met het drukken van de stalen damwandplanken door middel van een grote damwandstelling. Deze planken vormen aaneengeschakeld een ondergrondse stalen wand. De wanden zijn rondom de contouren van de nieuwbouw aangebracht waardoor er een gesloten bouwkuip is ontstaan. 

Aanbrengen funderingspalen BLEI

400 funderingspalen

Aansluitend is de boorstelling aangevoerd en zijn we binnen deze gesloten bouwkuip gestart met het aanbrengen van de funderingspalen. In de komende periode worden er in totaal 400 stuks funderingspalen geboord. Deze werkzaamheden lopen, bij gunstige weersomstandigheden, door tot en met april 2024. Tevens zullen we starten met de graafwerkzaamheden voor de kelderniveaus en het betonwerk. 

 

Recyclen op locatie

Bij de toegepaste funderingstechniek wordt een stalen hulpbuis al schroevend op diepte gebracht, waarna een prefab betonnen kernpaal wordt ingehesen. In de ruimte tussen de hulpbuis en de prefab kern wordt vervolgens grout aangebracht. Het hiervoor benodigde grout wordt op locatie gerecycled, waardoor we het aantal transportbewegingen beperken. 

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!