Zoeken
OCC - foto oktober.jpg

Update werkzaamheden oktober

OCC - foto oktober.jpg

In deze update leest u welke activiteiten in de maand oktober worden uitgevoerd op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein. De komende periode start de montage van de verdiepingsvloeren, gaan we verder met de staalconstructie, wordt Studio 1 van het Nederlands Dans Theater (NDT) gerealiseerd en u kunt zich weer inschrijven voor een rondleiding op de bouwplaats.

Constructie

De staalconstructie voor de verdiepingsvloeren rondom de theaterzaal breidt zich steeds verder uit. Deze maand starten we met het monteren en afstorten van de vloeren op deze staalconstructie.

De volgende reeks gevelkolommen wordt aan de Turfmarkt/Turfhaven geplaatst en zorgt rondom torenkraan 2 voor een tijdelijke uitbreiding van het bouwterrein. De prognose is dat  de hijswerkzaamheden in de week van 8 oktober plaatsvinden. Van de eerste zeven gevelkolommen die eind augustus arriveerden op de bouwplaats, is een mooi filmpje gemaakt. U kunt hem hieronder bekijken.

Op de begane grondvloer, eigenlijk in het midden van het gebouw, komt ook Studio 1 voor het NDT. Deze grote oefenstudio kan tevens voor optredens gebruikt worden. Vanaf de eerste verdieping komt straks een raam naar deze studio, zodat men vanaf daar een kijkje kan nemen naar de repetities van het NDT.

OCC - eerste gevelelementen Spuipleinzijde
Bekijk video

Hijsen vakwerkspanten

De prognose is dat eind oktober acht grote stalen spanten geplaatst worden. Deze spanten komen over de theaterzaal en om de toneeltoren, en vormen de basis waarop de ensemblezaal gebouwd gaat worden. Het zwaarste spant weegt 110.000 kg en is met een overspanning van ruim 30 meter het grootste element in het hele OCC. Om dit spant te kunnen hijsen, is de tijdelijke inzet van een speciale kraan nodig, die wordt opgebouwd op het Spuiplein. Over deze activiteit en de mogelijke hinder die deze activiteit gaat opleveren, publiceren we op korte termijn een extra nieuwsbrief.   

Rondleiding op de bouwplaats

Op vrijdagmiddag 2 november organiseren we een rondleiding voor geïnteresseerde buurtbewoners op onze bouwplaats. Er kunnen maximaal 20 personen mee met de rondleiding, dus meld u zich vooraf aan via info@cadanz.nl. Na aanmelding krijgt u nadere informatie over het bouwplaatsbezoek toegestuurd. De rondleiding start om 15.00 uur en is naar verwachting om 16.00 uur afgelopen.

Werktijden

Bouwcombinatie Cadanz streeft ernaar om alle werkzaamheden van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur uit te voeren. Echter komt het voor dat er ook na 19.00 uur of op zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur gewerkt wordt. Diverse werkzaamheden kunnen namelijk om veiligheidsredenen niet onderbroken worden. Uiteraard doen wij ons best de mogelijke overlast beperkt te houden.

Vragen of opmerkingen

Dat bouwen overlast met zich meebrengt, kunnen we niet ontkennen of voorkomen. De bouwplaats van het OCC is echter wel aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar Bewuste Bouwers voor staat en zo realiseren wij ons project. Voor meer informatie over deze gedragscode kunt u kijken op www.bewustebouwers.nl. Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van het OCC? Mail ze dan naar info@cadanz.nl of bel naar 070-414 4200.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!