Zoeken

Update werkzaamheden november en december

rpibak1-20181112130002.jpg

In deze update leest u welke activiteiten in de maanden november en december worden uitgevoerd op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein. De komende periode beginnen we aan de constructie van de ensemblezaal, zijn twee van de drie trap- en liftkernen op hoogte en starten we met de wanden van de concertzaal. In de kerstvakantie wordt doorgewerkt op de bouwplaats, tijdens de feestdagen uiteraard niet.

Constructie

Eind oktober werden een aantal grote stalen spanten over de theaterzaal en rondom de toneeltoren gemonteerd. Een deel van deze staalconstructie vormt de ondergrond van de ensemblezaal. In november starten we dan ook met de constructie van deze zaal.

Rondom de theaterzaal zijn we begonnen aan de staalconstructie voor de verdiepingsvloeren en die constructie breiden we uit richting de concertzaal. De vloer van de concertzaal is overigens bijna klaar, dus we beginnen aan de wanden van de zaal. Ook worden de eerste wanden van Studio 1 gemaakt, die zich op de begane grondvloer bevindt. Twee trap- en liftkernen zijn deze periode op hoogte, namelijk op de zesde verdieping van het gebouw. Tot slot wordt ook aan de Turfhaven een nieuwe reeks gevelkolommen geplaatst.

Verkeersdrukte om de bouwplaats

Er zijn diverse wegwerkzaamheden in de buurt van onze bouwplaats. Daarom is met de gemeente Den Haag besproken dat ochtendtransporten voor het OCC vaker tussen 6.00 en 7.00 uur arriveren op het bouwterrein. Op die manier hopen we in de ochtendspits het normale wegverkeer te ontzien van bouwverkeer. Vrachtwagens worden pas na 7.00 uur gelost.

Werktijden

Bouwcombinatie Cadanz streeft ernaar om alle werkzaamheden van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur uit te voeren. Echter komt het voor dat er ook na 19.00 uur of op zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur gewerkt wordt. Diverse werkzaamheden kunnen namelijk om veiligheidsredenen niet onderbroken worden. Uiteraard doen wij ons best de mogelijke overlast beperkt te houden.

Vragen of opmerkingen

Dat bouwen overlast met zich meebrengt, kunnen we niet ontkennen of voorkomen. De bouwplaats van het OCC is echter wel aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar Bewuste Bouwers voor staat en zo realiseren wij ons project. Voor meer informatie over deze gedragscode kunt u kijken op www.bewustebouwers.nl. Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van het OCC? Mail ze dan naar info@cadanz.nl of bel naar 070-414 4200.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!