Zoeken

Update werkzaamheden december

IMG-20171122-WA0004.jpg

In deze update leest u welke activiteiten tot eind december plaatsvinden op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein. De eerste torenkranen worden opgebouwd, nieuwe betonkolommen komen in beeld en de eerste rondleiding staat gepland op donderdag 21 december. Tijdens de kerstperiode wordt doorgewerkt op de bouwplaats, tijdens de feestdagen uiteraard niet. 

Funderingswerkzaamheden

Alle nieuwe funderingselementen zijn gemaakt. De koppeling van de elementen aan de bestaande keldervloer van de Turfmarktgarage gaat deze maand verder. Ook worden deze maand ’s nachts spanwerkzaamheden uitgevoerd in de kelder van de Turfmarkt. Deze werkzaamheden kunnen alleen buiten werktijden worden uitgevoerd, omdat er geen trillingen van bouwactiviteiten, trams en ander verkeer in de buurt mogen zijn. Deze werkzaamheden veroorzaken geen geluidshinder. Hooguit zult u opmerken dat er in de kelders oriëntatieverlichting aan staat voor de medewerkers die de werkzaamheden uitvoeren.

Sloopwerkzaamheden

Het grootste deel van de te verwijderen werkvloer en de oude kolommen in de parkeergarage eronder wordt door een enorme hydraulische sloopmachine in stukjes geknepen, omdat dit een minder overlast gevende manier van slopen is. Sommige delen kunnen we helaas niet knijpen en hebben we een andere sloopmethodiek voor nodig. Het hakken van deze delen zal geluidshinder opleveren. De sloopwerkzaamheden starten aan de kant van het NDT en bewegen richting de Turfmarkt.

Opbouw torenkranen

We bereiken een nieuwe fase in de realisatie, want binnenkort komen we op maaiveldniveau aan en dan starten we met hijswerkzaamheden voor de constructie. Om te kunnen hijsen, worden de eerste twee torenkranen opgebouwd. De eerste torenkraan met een haakhoogte van 66 meter wordt vanaf maandag 4 december gemonteerd op de Turfmarkt. De andere krijgt een zelfde hijshaakhoogte en komt aan de kant van het NDT. Deze kraan wordt op vanaf donderdag 7 december opgebouwd. In het nieuwsbericht over de opbouw van de torenkranen kunt u meer lezen over de werkzaamheden.

Rondleiding op de bouwplaats

Op 21 december organiseren we een rondleiding voor geïnteresseerde buurtbewoners op onze bouwplaats. Voorafgaand geven we een korte presentatie over de werkzaamheden die we afgelopen maanden hebben uitgevoerd. Aangezien er maximaal 20 personen mee kunnen met de rondleiding, moet u zich vooraf aanmelden via info@cadanz.nl. Na aanmelding krijgt u nadere informatie over het bouwplaatsbezoek toegestuurd. Vanwege het beperkte daglicht start de bijeenkomst om 15.00 uur en is hij naar verwachting om 16.00 uur afgelopen.

Werktijden

Bouwcombinatie Cadanz streeft ernaar om alle werkzaamheden van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur uit te voeren. Echter komt het voor dat er ook na 19.00 uur of op zaterdag van 7.00 tot 19.00 gewerkt wordt. Diverse werkzaamheden kunnen namelijk om veiligheidsredenen niet onderbroken worden. Sloopwerkzaamheden vinden niet na 19.00 uur plaats. Uiteraard doen wij ons best de mogelijke overlast beperkt te houden.

Vragen of opmerkingen

Dat bouwen overlast met zich meebrengt, kunnen we niet ontkennen of voorkomen. De bouwplaats van het OCC is echter wel aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar Bewuste Bouwers voor staat en zo realiseren wij ons project. Voor meer informatie over deze gedragscode kunt u kijken op www.bewustebouwers.nl. Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van het OCC? Mail ze dan naar info@cadanz.nl of bel naar 070-414 4200.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!