Zoeken

Tijdelijke uitbreiding bouwplaats Spuipleinzijde

20181010_143658_Spuiplein.jpg

Eind oktober worden acht grote stalen spanten geplaatst. Om de spanten te kunnen hijsen, is de tijdelijke inzet van een speciale kraan nodig, die wordt opgebouwd op het Spuiplein.

Wat gaan we doen?
De stalen spanten worden over de theaterzaal en om de toneeltoren geplaatst, en vormen onder andere de basis waarop de ensemblezaal gebouwd gaat worden. Het ‘lichtste’ spant weegt 27.000 kilo en de zwaarste weegt zo’n 110.000 kilo. Het langste spant heeft een overspanning van ruim 30 meter is het grootste element dat in het hele gebouw geplaatst gaat worden. Een tijdelijke kraan wordt ingezet voor het hijsen van deze spanten. Globaal gezien hanteren we de volgende uitvoeringsplanning:

  • Week 41: Verwijderen van de kunstwerken op het Spuiplein
  • Week 42: Plaatsen van bouwhekken en verwijderen bouwschutting
  • Week 43: Opbouwen mobiele kraan + eerste hijsactie
  • Week 44: Hijsen spanten
  • Week 45: Demontage mobiele kraan + herstel schutting
  • Week 46: Verwijderen bouwhekken
  • Week 47: Terugplaatsen van de kunstwerken op het Spuiplein

De planning kan uitlopen indien de weersverwachting tegenzit. 

Wat betekent dat voor u?

Het Spuiplein wordt grotendeels afgezet voor de opbouwwerkzaamheden van de kraan en het hijsen van de spanten. De opbouw van de kraan duurt meerdere dagen. Het transport van diverse delen valt in de categorie ‘zwaar transport’. De aanvoer van deze delen vindt tussen 22.00 uur en 7.00 uur plaats om het reguliere wegverkeer zo min mogelijk tot last te zijn. Het lossen van het transport vindt pas na 7.00 uur plaats.

Verkeerbegeleiders zijn aanwezig en zorgen voor een veilige en goede doorstroming van de voetgangersstromen. Daarnaast is het zo dat deze spanten in België geproduceerd worden en dus lang onderweg zijn voordat ze op de bouwplaats arriveren. Het kan echter zo zijn dat files effect kunnen hebben op de planning. De activiteiten en maatregelen zijn afgestemd met de gemeente Den Haag. Wij doen ons uiterste best de werkzaamheden zo veilig en snel mogelijk af te ronden, zodat de overlast beperkt blijft. Tijdens deze werkzaamheden zijn wij bereikbaar via info@cadanz.nl. Ook voor vragen over dit schrijven mag u contact met ons opnemen via dit mailadres. Wij danken u voor uw begrip.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!