Zoeken

Opbouw eerste twee torenkranen

2017_11_27_Overzicht bouwplaats.JPG

De funderingswerkzaamheden voor het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) zijn zo goed als klaar. We bereiken een nieuwe fase in de realisatie, want binnenkort komen we op maaiveldniveau aan en dan starten we met het eerste opgaande constructiewerk. Om de staalconstructie en andere zware elementen te kunnen hijsen, worden de eerste twee torenkranen opgebouwd. De eerste torenkraan wordt vanaf 4 december opgebouwd aan de kant van de Turfmarkt, de andere vanaf 7 december aan de kant van het NDT. Via dit bericht informeren wij u graag over de werkzaamheden.

Tijdelijke afzetting Turfmarkt

Om de montagewerkzaamheden uit te voeren wordt gebruikgemaakt van mobiele kranen. Op maandag 4 en dinsdag 5 december vindt de opbouw van de torenkraan plaats die aan de Turfmarkt komt te staan. Ondanks dat we de overlast tot een minimum willen beperken, ontkomen we er bij deze opbouwwerkzaamheden niet aan dat wij de veiligheidszone voor publiek moeten vergroten. De hijswerkzaamheden van de montage gebeuren zo dicht langs de bouwschutting dat een tijdelijke stremming van de Turfmarkt noodzakelijk is. Dit betekent dat het gebied tussen Primera (Turfmarkt 18) en trattoria Sapore (Turfmarkt 20) afgezet wordt met bouwhekken. De hekken worden dagelijks om 7.00 uur geplaatst en om circa 19.00 uur weggehaald. Beide winkels blijven bereikbaar via hun ingang aan de Turfmarkt, maar alleen via de kant vanaf het Spuiplein. Er bevindt zich ook een ingang naar deze ondernemingen in het stadhuis. Voetgangers en ander verkeer worden omgeleid. De overige horeca, winkels en het stadhuis blijven bereikbaar via het Spuiplein. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Kalvermarkt en de Wijnhaven.

Op donderdag 7 en vrijdag 8 december wordt een torenkraan gemonteerd aan de kant van het NDT. De hijszone voor montage van deze torenkraan bevindt zich volledig binnen het bouwterrein en aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn daarom niet noodzakelijk. Van de montagewerkzaamheden kunt u geluidshinder ondervinden.

Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen naar aanleiding van dit schrijven of vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van het OCC? Neem dan contact met ons op via info@cadanz.nl. Wij danken u voor uw begrip. 

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!