icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Crossroads

Boele & van Eesteren is in november 2022 gestart met de bouw van Crossroads, een project dat zich om het spoor bij Amsterdam Sloterdijk heen vouwt. Een woontoren van 90 meter hoog aan de ene zijde van het station (blok 5), wordt onder het spoor van de 8 meter hoge Hemboog gekoppeld aan een wooncomplex van 45 meter hoog aan de andere zijde van het station (blok 10).

Twee opdrachtgevers, één gebouw

De torens hebben ieder een eigen identiteit en een eigen opdrachtgever. In blok 5 worden 239 huurappartementen gebouwd. De opdrachtgever hiervoor is MN. Woonstichting De Key is opdrachtgever voor de 132 studentenwoningen in blok 10. Deze twee werelden ontmoeten elkaar in de Secret Garden bovenop het plintgebouw met commerciële ruimtes die onder de Hemboog door loopt.

2291956.jpg

Dialoog met het spoor

Omdat we pal naast en onder het spoor bouwen, hebben we te maken met de Spoorwegwetvergunning. Deze stelt zware eisen aan het ontwerp en de bouwactiviteiten. Om dit in goede banen te leiden, hebben we al in een vroeg stadium meegedacht over onder meer de bouwroutes, bouwmethodiek en de bevoorrading.

Bouwmethodiek

De plint, middenbouw en blok 10 worden uitgevoerd in een betoncasco met in het werk gestorte wanden en breedplaten. De gevels worden uitgevoerd in HSB-elementen en aluminium kozijnen. Blok 5 wordt opgebouwd in een dragende gevel van prefab betonnen sandwichelementen en een breedplaatvloer.

Planning

De bouw van Crossroads is in het najaar van 2022 gestart. Naar verwachting worden de werkzaamheden in het derde kwartaal van 2025 opgeleverd.

Partijen

Opdrachtgever (Blok 5)
MN
Opdrachtgever (Blok 10)
Lieven de Key
Ontwikkelaar
ToBeDeveloped (TBD)
Architect
MVSA Architects
Bouwkundig aannemer
Boele & van Eesteren

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project