Zoeken

Open communicatie maakt het verschil

“Valentijnsdag kreeg dit jaar een extra dimensie in Naaldwijk toen de 37 appartementen voor de woongroep ‘de Oude Veiling’ opgeleverd werden. Na een intensief traject met de Gemeente en de nieuwe bewoners zijn we trots op het resultaat”, zegt Cansu Göbek, Ontwikkelaar bij Boele. “En we zijn trots op alle complimenten die we van de seniorenwoongroep en de omgeving mochten ontvangen”, vult Jeffrey Verbeek aan. Hij was voor Boele de Projectleider bij De Brandmeester.

2278936.jpeg
2275964.jpg

Lange adem beloond

“Het initiatief van de seniorenwoongroep voor een woongebouw op de voormalige locatie van de veiling en later de brandweerkazerne aan de ’s-Gravenzandseweg was al in 2002 gestart” vertelt Cansu. “Al die tijd bleven de leden van de woongroep uitzien naar de realisatie. Veel leden zijn van het begin af aan betrokken en actief geweest. Wij waren dan ook blij dat we in 2019 de koop- en realisatieovereenkomst met de gemeente Westland konden sluiten en voortvarend aan de slag konden.”

Zelfstandig blijven wonen

Cansu vervolgt: “De leden van de woongroep willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen en naar elkaar omzien. Daarom was een ontmoetingsruimte op de begane grond een van hun wensen die wij in het plan gerealiseerd hebben. Het was ook belangrijk dat de kopers die zich aandienden, interesse hadden om onderdeel van een bestaande woongroep te worden. Woningen op deze manier toewijzen tijdens de verkoop was voor ons een nieuwe ervaring."

"Het mooiste vonden we dat veel toekomstige bewoners en buurtgenoten tijdens de bouw met z’n allen bij het hek stonden te kijken. Dan weet je echt voor wie je bezig bent!"

Jeffrey Verbeek - Projectleider

Eerlijk proces

“Omdat we te maken hadden met mensen die al lang en actief bij het project betrokken waren, wilden we de selectie zo eerlijk mogelijk laten verlopen. Daarom hadden we een strak ingericht proces met heldere uitgangspunten en spelregels. De minimale leeftijd bij verkoop was 50 jaar, iedereen moest lid worden van de woongroep en de volgorde van inschrijving bij de woongroep bepaalde de toewijzing van zowel de sociale, bereikbare en vrije sector koopappartementen. Dit voelde voor iedereen eerlijk en goed”, zegt Cansu.

Inleven in de omgeving

“We hebben ook veel aandacht besteed aan communicatie met de omgeving”, zegt Jeffrey. “Zo stond er een aantal monumenten vlakbij de bouwlocatie en de bewoners waren bezorgd of onze trillingsvrije bouwmethode echt trillingsvrij was. Om hen gerust te stellen hebben we trillingsmeters opgehangen.

Ook bouwden we naast een onbemande brandweerkazerne. Deze moest 24/7 bereikbaar zijn maar wij zaten met de leveringen op de bouwplaats. We hebben dit gezamenlijk opgelost door een pieper van de Brandweer bij ons in de keet te leggen zodat we snel konden reageren. Daarnaast stuurden we periodiek nieuwsbrieven met uitgebreide informatie. Het mooiste vonden we dat veel toekomstige bewoners en buurtgenoten tijdens de bouw met z’n allen bij het hek stonden te kijken. Dan weet je echt voor wie je bezig bent.”

Meer weten? Bekijk de projectpagina