Zoeken

Foto-update juni

20180604_135930_Schuttingjuni.jpg

In deze foto-update kunt u zien welke activiteiten de afgelopen weken zijn uitgevoerd op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein. We verwachten de komende periode vooral veel betonwerkzaamheden uit te voeren. We vertellen u dit keer iets meer over de duurzaamheidsmaatregelen op de bouwplaats. Ook kunt u zich vast aanmelden voor de rondleiding die we begin juli organiseren. 

20180604_135930_Schuttingjuni2-web.JPG

Update uitgevoerde werkzaamheden

Om u te informeren over de voortgang op de bouwplaats, hebben we deze maand een update met een aantal foto’s van de uitgevoerde werkzaamheden.

  • Vernieuwde schutting; de bouwschutting is vorig jaar gefaseerd uitgebreid en deze nieuwe delen zijn voorzien van een print. Samen met diverse partijen rondom het Spuiplein heeft de gemeente Den Haag een nieuw design laten maken. De schutting wordt aan de kant van het Spuiplein nog voorzien van sfeerverlichting en het hele Spuiplein wordt verder aangekleed met onder andere vlaggenmasten, groen en meer zitelementen.
  • Betonstort begane grondvloer voormalig Turfmarktgarage; half mei is een deel van de begane grondvloer van de voormalig Turfmarktgarage gestort. Dat betekent dat we ook aan dit deel van de bouwplaats boven maaiveld uit zijn gekomen.
  • Hulpstaal theaterzaal; de foto laat mooi de contouren van de theaterzaal zien. De groene stalen balk die u op de foto zit, is onderdeel van de tijdelijke constructie die benodigd is om voldoende stabiliteit te hebben tijdens de bouw van deze zaal. Alle tijdelijke elementen krijgen deze afwijkende kleur, om aan te geven dat deze later weer worden verwijderd en geen onderdeel zijn van de constructie.
  • Betonpomp liftkern; deze enorme betonpomp werd ingezet tijdens de stort van de eerste liftkern in het gebouw. De liftkern komt achter het rechter zijtoneel van de theaterzaal.           

Een milieubewuste bouwplaats

Het OCC wordt een duurzaam gebouw; dit is aangetoond met het Excellent BREEAM-NL ontwerpcertificaat. Naast duurzame oplossingen aan het OCC, worden ook diverse milieumaatregelen op de bouwplaats gerealiseerd. Zo hebben we uitgebreide procedures om afval te verminderen en scheiden we het afval dat we hebben zeer goed op de bouwplaats zelf. Hierdoor is hergebruik van deze grondstoffen mogelijk. Als we na een stort wat beton over hebben, doen we dit bijvoorbeeld in mallen waarmee we betonnen ‘legoblokken’ maken. Deze zetten wij in als ballast op de bouwplaats. Mocht het zo zijn dat één van de machines per ongeluk gaat lekken, hebben we eigen middelen op het terrein om deze lekkage zo snel mogelijk tegen te gaan om zo vervuiling van de bodem en het gebied tegen te gaan. Ook hebben we doelen op ons energie- en waterverbruik en monitoren we deze elke maand. De CO2-uitstoot van de bouwplaats houden we onder andere laag door duurzame energie van Nederlandse wind in te kopen.

Rondleiding op de bouwplaats

Op vrijdagmiddag 6 juli organiseren we een rondleiding voor geïnteresseerde buurtbewoners op onze bouwplaats. Er kunnen maximaal 20 personen mee met de rondleiding, dus meld u zich vooraf aan via info@cadanz.nl. Na aanmelding krijgt u nadere informatie over het bouwplaatsbezoek toegestuurd. De rondleiding start om 15.00 uur en is naar verwachting om 16.00 uur afgelopen.

Werktijden

Bouwcombinatie Cadanz streeft ernaar om alle werkzaamheden van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur uit te voeren. Echter komt het voor dat er ook na 19.00 uur of op zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur gewerkt wordt. Diverse werkzaamheden kunnen namelijk om veiligheidsredenen niet onderbroken worden. Uiteraard doen wij ons best de mogelijke overlast beperkt te houden.

Vragen of opmerkingen

Dat bouwen overlast met zich meebrengt, kunnen we niet ontkennen of voorkomen. De bouwplaats van het OCC is echter wel aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar Bewuste Bouwers voor staat en zo realiseren wij ons project. Voor meer informatie over deze gedragscode kunt u kijken op www.bewustebouwers.nl. Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van het OCC? Mail ze dan naar info@cadanz.nl of bel naar 070-414 4200.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!