Zoeken

Update werkzaamheden maart

2018_02_28_Sloopwerkzaamheden.jpg

In deze update leest u welke activiteiten tot eind maart plaatsvinden op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein. In de voormalig Turfmarktgarage worden de sloopwerkzaamheden afgerond, de laatste torenkraan wordt gemonteerd en op vrijdagmiddag 9 maart is het mogelijk om een kijkje te nemen op onze bouwplaats.

Sloopwerkzaamheden

Het slopen van de werkvloer en de oude kolommen in de bestaande parkeergarages gaat onverminderd door en wordt deze maand afgerond. Daarna wordt het grote sloopmateriaal afgevoerd van de bouwplaats. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, worden door een enorme hydraulische sloopmachine de delen in stukjes geknepen. Sommige delen kunnen we niet knijpen en dan moet we een andere sloopmethodiek gebruiken (hakken). Dit kan helaas wel enige overlast geven.  

Constructie

In de voormalig Spuigarage zijn vorige maand de vloer en wanden van de orkestbak gestort van de grote theaterzaal. Hier liggen geprefabriceerde platen op, die de begane grondvloer (toneelvloer) gaan vormen. Later deze maand kunnen we de toneelvloer afstorten en ook beginnen we met het storten van de eerste wanden van de theaterzaal. Daarmee komen we boven maaiveld uit! In de Turfmarktgarage zijn we gestart met het eerste opgaande constructiewerk en deze maand wordt de nieuwe -1 vloer van de parkeergarage gerealiseerd.

Opbouw laatste torenkraan

De hijswerkzaamheden voor de constructie zijn inmiddels in volle gang. De drie torenkranen die op de bouwplaats staan, zijn volop in gebruik. Als de weersverwachting het toelaat, wordt half maart de vierde en daarmee laatste torenkraan gemonteerd op de bouwplaats. Deze kraan aan de Schedeldoekshaven wordt het laagst (zo’n 57,7 meter onder de hijshaak). Dit hoogteverschil is noodzakelijk omdat de torenkranen over elkaar heen moeten kunnen draaien. De opbouw van de kraan gebeurt volledig binnen het bouwterrein.

Rondleiding op de bouwplaats

Op vrijdagmiddag 9 maart organiseren we een rondleiding voor geïnteresseerde buurtbewoners op onze bouwplaats. Aangezien er maximaal 20 personen mee kunnen met de rondleiding, moet u zich vooraf aanmelden via info@cadanz.nl. Na aanmelding krijgt u nadere informatie over het bouwplaatsbezoek toegestuurd. De rondleiding start om 15.00 uur en is naar verwachting om 16.00 uur afgelopen.

Werktijden

Bouwcombinatie Cadanz streeft ernaar om alle werkzaamheden van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur uit te voeren. Echter komt het voor dat er ook na 19.00 uur of op zaterdag van 7.00 tot 19.00 gewerkt wordt. Diverse werkzaamheden kunnen namelijk om veiligheidsredenen niet onderbroken worden. Sloopwerkzaamheden vinden niet na 19.00 uur plaats. Uiteraard doen wij ons best de mogelijke overlast beperkt te houden.

Vragen of opmerkingen

Dat bouwen overlast met zich meebrengt, kunnen we niet ontkennen of voorkomen. De bouwplaats van het OCC is echter wel aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar Bewuste Bouwers voor staat en zo realiseren wij ons project. Voor meer informatie over deze gedragscode kunt u kijken op www.bewustebouwers.nl. Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van het OCC? Mail ze dan naar info@cadanz.nl of bel naar 070-414 4200.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!