Zoeken
2014-09-17 - Alliander Duiven - Thomas Heye - 04.jpg

Boele heeft eerste energiepositieve bouwplaats in Nederland

2014-09-17 - Alliander Duiven - Thomas Heye - 04.jpg

De bouwplaats voor de circulaire huisvestingsopgave voor Liander in Duiven is de eerste energiepositieve bouwplaats in Nederland. Daarmee heeft Boele & van Eesteren een bijzonder resultaat behaald. Om het energieverbruik tijdens de bouw op te vangen zijn ongeveer 500 zonnepanelen tijdens de bouwfase geïnstalleerd.

BREEAM-innovatiepunten

Het streven is om een BREEAM-score Outstanding te behalen. Daarnaast proberen we met het project drie BREEAM-innovatiepunten te behalen, waarvan twee ondertussen toegekend zijn. De eerste was voor de bewerkstelligde samenwerking met de buurtbedrijven in het verduurzamen van de omgeving, de ander omdat Liander de eerste energiepositieve bouwplaats in Nederland is. Wat het derde innovatiepunt gaat zijn, houden we nog even geheim.

De bouwplaats

Met een project zo duurzaam als de herhuisvesting van Liander moet de bouwplaats ook voldoen aan alle eisen. Naast het doel om energiepositief te zijn, wordt het bouwafval zeer secuur gescheiden. Op moment van schrijven ligt het afvalscheidingpercentage op meer dan 90%. Aandacht voor de buurt geldt niet alleen na oplevering, ook tijdens de bouw worden regelmatig bijeenkomsten gehouden om men op de hoogte te houden.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!