Zoeken
Overzicht vanaf strand.jpg

Werkzaamheden oktober – november 2019

Overzicht vanaf strand.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Nieuw Kijkduin aan het Deltaplein.

Gebouw A ‘Poniente’

In de vorige update hebben wij u reeds verteld dat de ruwbouw is afgerond. De aankleding van de ruwbouw is in volle gang. Nadat de afgelopen periode de nooddakbedekking is aangebracht wordt nu ook de definitieve dakbedekking aangebracht. Het metselwerk van de gevel is inmiddels gereed. Daarnaast is bij twee gevels de volledige achterconstructie van de gevelbeplating en plafonds aangebracht. Komende periode wordt de gevelbeplating aangebracht en wordt op de overige twee gevels de achterconstructie gemonteerd. Op de begane grond en de 1e verdieping zijn alle natuursteen dorpels bij de vliesgevels geplaatst en worden de laatste natuursteenplaten aan de gevel aangebracht. Stukje bij beetje wordt in de komende periode de steiger afgebroken waardoor het uiterlijk van het gebouw zich langzaam ontvouwd, zeker wanneer ook de balustrades en afdekkappen aangebracht worden. De appartementen zijn nagenoeg allemaal voorzien van een vloerafwerking. Daarnaast staan op de 6e verdieping na alle binnenwanden voorzien van kozijnen. Bij de eerste appartementen is het tegelwerk van de badkamers en toiletten aangebracht. In de komende periode wordt er begonnen aan het spuitwerk en schilderwerk, waarna het sanitair kan worden afgemonteerd. Bij de entree van gebouw A is de gemeente begonnen met de aanpassing van de straat om een toegang tot het gebouw tot stand te brengen.

Vorige maand hebben we een kijkdag georganiseerd voor de kopers van Poniente. Tijdens deze middag werd een presentatie gegeven over de stand van het werk inclusief een doorkijk richting de oplevering van de appartementen. Aansluitend kregen de kopers de mogelijkheid om hun appartement te bekijken, wat met veel enthousiasme werd ontvangen.

Gebouw B ‘Vendaval’

Ook hier is de ruwbouw gereed. Daarnaast is de definitieve dakbedekking voor het grootste gedeelte aangebracht. Het metselwerk is nagenoeg boven, waardoor ook het uiterlijk van dit gebouw een gezicht krijgt. In de komende periode wordt hier gestart met de achterconstructie van de gevelbeplating en met het aanbrengen van de natuursteen gevelbekleding. De afbouw van de appartementen is in volle gang: bijna alle appartementen zijn voorzien van de binnenwanden en bij meer dan de helft van de appartementen zijn de binnenkozijnen geplaats en ligt de afwerkvloer er in. Ook hier zijn de eerste badkamers en toiletten voorzien van tegelwerk. Deze afwerkingen lopen de komende periode door. Net als bij gebouw A wordt ook hier gestart met spuit- en schilderwerk.

Gebouw C ‘Gregale’

De ruwbouw van gebouw C is inmiddels aangekomen bij de 5e verdiepingsvloer. We streven ernaar om de ruwbouw eind dit jaar gereed te hebben. Op de begane grond zijn de benodigde staalconstructies voor de gevel gemonteerd. Hierdoor is de gevelvorm van de commerciële laag nu duidelijk zichtbaar geworden. De komende periode wordt er gestart met het monteren van de houtskeletbouw elementen in de gevel.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!