Zoeken
05.jpg

Werkzaamheden augustus - september 2019

05.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Nieuw Kijkduin aan het Deltaplein.

Gebouw A ‘Poniente’

De afgelopen weken de geprefabriceerde dakranden geplaatst. Hiermee is de ruwbouw voor Poniente afgerond. Afgelopen week is de torenkraan van gebouw A verwijderd; een belangrijk moment. Nu kunnen de sparingen in de vloeren op alle verdiepingen dichtgemaakt worden. Deze werkzaamheden vinden de komende weken plaats. Nu de dakranden gereed zijn, is er begonnen met het aanbrengen van de dakbedekking op het hoofddak. Op de diverse balkons was hiermee al mee gestart.

De werkzaamheden aan de gevel zijn ver gevorderd. Nagenoeg alle houtskeletbouw-elementen en gevelkozijnen zijn geplaatst. Het metselwerk is bijna op hoogte en wordt de komende weken afgerond. Momenteel worden er diverse types gevelpanelen gemonteerd, waardoor het totaalbeeld van de gevel langzaam zichtbaar wordt.   

Binnen in het gebouw wordt er hard gewerkt aan de afbouw van de appartementen. Op de onderste woonlagen zijn alle binnenwanden geplaatst en is een groot deel van het stucwerk aangebracht. In de komende weken worden de installaties afgemonteerd en worden de binnenkozijnen en deuren geplaatst. Daarnaast zijn de afbouwwerkzaamheden aan de vloeren in de appartementen, zoals het leggen van de vloerverwarming, inmiddels gestart.

Gebouw B ‘Vendaval’

Net als bij gebouw A is de ruwbouw van gebouw B, inclusief de montage van de geprefabriceerde dakranden, afgerond. De komende tijd worden de laatste prefab randen aan de balkons opgehangen. De torenkraan van gebouw B wordt in de komende weken gedemonteerd waarna de vloersparingen worden dichtgelegd.

Het hoofddak is al voorzien van een noodlaag dakbedekking. Binnenkort wordt de definitieve dakbedekking aangebracht. Inmiddels zijn de houtskeletbouw elementen in de gevel gemonteerd en binnenkort worden de laatste puien geplaatst. Met het metselwerk wordt gestaag naar boven gewerkt en wordt de komende periode afgerond. De eerste appartementen zijn voorzien van de binnenwanden. Bij de afbouw geldt dezelfde werkwijze als voor gebouw A.

Gebouw C ‘Gregale’

Bij gebouw C is de ruwbouw aangekomen bij de 2e verdiepingsvloer. Hierdoor zijn gebouwen B en C inmiddels aan elkaar gekoppeld, waardoor de grootte van de commerciële plint nu goed zichtbaar is. Daarnaast zijn op de eerste verdieping de wanden gereed, waardoor ook de contouren van de woonlagen inmiddels zichtbaar zijn. Bovendien zijn de eerste balkons, voorzien van ingestorte metselstenen, geplaatst. In de komende periode wordt er verder gewerkt aan de ruwbouw van gebouw C.  

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!