Projectwebsites

Informatie

De uitdaging die TNT bij de ontwikkelaar Consortium Triodos|OVG en Boele & van Eesteren heeft neergelegd was groot; "Bouw voor ons het meest duurzame kantoorgebouw van Nederland dat dienst moet doen als ons nieuwe hoofdkantoor". Die handschoen hebben we opgepakt en in mei 2009 zijn we begonnen met de realisatie. In februari 2011 is het pand opgeleverd. 

 



Tijdens de uitvoering moest niet alleen gelet worden op de uitvoeringseisen die komen kijken bij bepaalde LEED credits. Maar ook moest uitzonderlijke aandacht worden besteed aan de keuze van materialen om de beoogde GreenCalc+-score te halen. Daarnaast is de bouw gerealisatie volgens de gedragscode van “Bewuste Bouwers”. 

Het gebouw heeft een half verdiepte stallinggarage met een kantoor van zes bouwlagen. Het gebouw is vanaf dag één duurzaam ontwikkeld en ontworpen. Dit maakt dat er veel elementen in het gebouw zitten die de duurzaamheid bevorderen en aantoonbaar maken. Zo ziet men bij binnenkomst geen liften, maar een grote trap die uitnodigt om te gebruiken. Dit is samen met de bordessen in het atrium één van de aspecten die de architect “connectiviteit” noemt, het bij elkaar brengen van de gebouwgebruikers. Verder heeft het gebouw een bio-warmtekrachtkoppeling (BIO-WKK) welke gelegen is aan het plaza om energie op te wekken. Dit plaza wordt gedeeld met twee andere kantoorgebouwen welke ook positieve gebruik maken van de BIO-WKK. Alles gericht op het voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid: CO2-emissievrij, LEED Platinum en een Greencalc+-score van meer dan 1000 punten (MIG).