Projectwebsites

Informatie

Op het terrein van Merem heeft Boele & van Eesteren een nieuwe school voor speciaal onderwijs van De Kleine Prins met een behandelcentrum voor kinderrevalidatie van Merem gerealiseerd. Dit is de eerste stap in de realisatie van een unieke campus op de hoofdlocatie van Merem in Hilversum, waar medische revalidatie, regulier- en speciaal onderwijs, sport- en kinderopvangfaciliteiten samenkomen.



Bouwteam

Boele & van Eesteren is door Merem gevraagd om in bouwteamverband het eerste deel van de schoolcampus te ontwikkelen. Door al in een vroegtijdig stadium inbreng te hebben is er een plan ontstaan dat nog beter aansluit op de wensen van Merem en De Kleine Prins.

De school voor speciaal onderwijs heeft een bruto vloeroppervlakte (BVO) van 5.000 . Het behandelcentrum met verwarmd zwembad een oppervlakte van 900 . Het ontwerp is door MAS Architectuur gemaakt in nauwe samenwerking met alle toekomstige gebruikers. Eind 2018  zullen de leerlingen en verschillende patiëntengroepen zich vestigen in het nieuwe gebouw.