Projectwebsites

Nieuws


13 november 2018

Update werkzaamheden november en december

In deze update leest u welke activiteiten in de maanden november en december worden uitgevoerd op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein. De komende periode beginnen we aan de constructie van de ensemblezaal, zijn twee van de drie trap- en liftkernen op hoogte en starten we met de wanden van de concertzaal. In de kerstvakantie wordt doorgewerkt op de bouwplaats, tijdens de feestdagen uiteraard niet.


Constructie

Eind oktober werden een aantal grote stalen spanten over de theaterzaal en rondom de toneeltoren gemonteerd. Een deel van deze staalconstructie vormt de ondergrond van de ensemblezaal. In november starten we dan ook met de constructie van deze zaal.

Rondom de theaterzaal zijn we begonnen aan de staalconstructie voor de verdiepingsvloeren en die constructie breiden we uit richting de concertzaal. De vloer van de concertzaal is overigens bijna klaar, dus we beginnen aan de wanden van de zaal. Ook worden de eerste wanden van Studio 1 gemaakt, die zich op de begane grondvloer bevindt. Twee trap- en liftkernen zijn deze periode op hoogte, namelijk op de zesde verdieping van het gebouw. Tot slot wordt ook aan de Turfhaven een nieuwe reeks gevelkolommen geplaatst.


Verkeersdrukte om de bouwplaats

Er zijn diverse wegwerkzaamheden in de buurt van onze bouwplaats. Daarom is met de gemeente Den Haag besproken dat ochtendtransporten voor het OCC vaker tussen 6.00 en 7.00 uur arriveren op het bouwterrein. Op die manier hopen we in de ochtendspits het normale wegverkeer te ontzien van bouwverkeer. Vrachtwagens worden pas na 7.00 uur gelost.


Werktijden

Bouwcombinatie Cadanz streeft ernaar om alle werkzaamheden van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur uit te voeren. Echter komt het voor dat er ook na 19.00 uur of op zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur gewerkt wordt. Diverse werkzaamheden kunnen namelijk om veiligheidsredenen niet onderbroken worden. Uiteraard doen wij ons best de mogelijke overlast beperkt te houden.


Vragen of opmerkingen

Dat bouwen overlast met zich meebrengt, kunnen we niet ontkennen of voorkomen. De bouwplaats van het OCC is echter wel aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar Bewuste Bouwers voor staat en zo realiseren wij ons project. Voor meer informatie over deze gedragscode kunt u kijken op www.bewustebouwers.nl. Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van het OCC? Mail ze dan naar info@cadanz.nl of bel naar 070-414 4200.


23 oktober 2018

Nieuwe uitrit bouwterrein

De gemeente Den Haag en ontwikkelaar Sonate Spuikwartier organiseerden op 24 augustus een informatieavond over de bouw van het project Sonate, de woontorens rondom het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC). Bij start bouw van Sonate, verandert de bouwplaats van het OCC. Daarom maken wij een extra uitrit van het bouwterrein aan de kant van de Turfhaven/Turfmarkt. Met deze brief informeren wij u over de werkzaamheden hiervan die binnenkort uitgevoerd worden.


Wat gaan we doen?

Bouwverkeer dat de bouwplaats verlaat via de nieuwe uitrit, kruist voetgangers en fietsers die via de Haagse Loper naar de binnenstad lopen of fietsen. Om een veilige situatie te creëren, wordt eind deze maand een oversteekplaats ingericht. Met behulp van betonbarrières wordt de route voor het bouwverkeer richting de Kalvermarkt/Fluwelen Burgwal afgebakend. Een zebrapad markeert de oversteekplaats voor voetgangers. Verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer te begeleiden bij vertrekkend transport. De activiteiten en maatregelen zijn afgestemd met de gemeente Den Haag.

Tijdens deze werkzaamheden zijn wij bereikbaar via info@cadanz.nl. Ook voor vragen over dit schrijven mag u contact met ons opnemen via dit mailadres. Wij danken u voor uw begrip.


10 oktober 2018

Tijdelijke uitbreiding bouwplaats Spuipleinzijde

Eind oktober worden acht grote stalen spanten geplaatst. Om de spanten te kunnen hijsen, is de tijdelijke inzet van een speciale kraan nodig, die wordt opgebouwd op het Spuiplein.

Wat gaan we doen?
De stalen spanten worden over de theaterzaal en om de toneeltoren geplaatst, en vormen onder andere de basis waarop de ensemblezaal gebouwd gaat worden. Het ‘lichtste’ spant weegt 27.000 kilo en de zwaarste weegt zo’n 110.000 kilo. Het langste spant heeft een overspanning van ruim 30 meter is het grootste element dat in het hele gebouw geplaatst gaat worden. Een tijdelijke kraan wordt ingezet voor het hijsen van deze spanten. Globaal gezien hanteren we de volgende uitvoeringsplanning:

  • Week 41: Verwijderen van de kunstwerken op het Spuiplein
  • Week 42: Plaatsen van bouwhekken en verwijderen bouwschutting
  • Week 43: Opbouwen mobiele kraan + eerste hijsactie
  • Week 44: Hijsen spanten
  • Week 45: Demontage mobiele kraan + herstel schutting
  • Week 46: Verwijderen bouwhekken
  • Week 47: Terugplaatsen van de kunstwerken op het Spuiplein

De planning kan uitlopen indien de weersverwachting tegenzit. 


Wat betekent dat voor u?

Het Spuiplein wordt grotendeels afgezet voor de opbouwwerkzaamheden van de kraan en het hijsen van de spanten. De opbouw van de kraan duurt meerdere dagen. Het transport van diverse delen valt in de categorie ‘zwaar transport’. De aanvoer van deze delen vindt tussen 22.00 uur en 7.00 uur plaats om het reguliere wegverkeer zo min mogelijk tot last te zijn. Het lossen van het transport vindt pas na 7.00 uur plaats.

Verkeerbegeleiders zijn aanwezig en zorgen voor een veilige en goede doorstroming van de voetgangersstromen. Daarnaast is het zo dat deze spanten in België geproduceerd worden en dus lang onderweg zijn voordat ze op de bouwplaats arriveren. Het kan echter zo zijn dat files effect kunnen hebben op de planning. De activiteiten en maatregelen zijn afgestemd met de gemeente Den Haag. Wij doen ons uiterste best de werkzaamheden zo veilig en snel mogelijk af te ronden, zodat de overlast beperkt blijft. Tijdens deze werkzaamheden zijn wij bereikbaar via info@cadanz.nl. Ook voor vragen over dit schrijven mag u contact met ons opnemen via dit mailadres. Wij danken u voor uw begrip.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Onderwijs- en Cultuurcomplex

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht