Projectwebsites

Nieuws


22 augustus 2019

Update werkzaamheden augustus

In deze update leest u welke activiteiten in augustus worden uitgevoerd op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein.


De eerste torenkraan wordt gedemonteerd

De afbouwwerkzaamheden van het OCC zijn inmiddels in volle gang. Dat betekent dat torenkraan 1 (hoek Stadhuis-Spuiplein) gedemonteerd kan worden. Om een zo groot mogelijk bereik te houden voor de werkzaamheden die nog op het dak plaatsvinden wordt de giek van torenkraan 2 (hoek Stadhuis – Turfhaven) verlengd.

Vanaf maandag 26 augustus starten we met de voorbereidende werkzaamheden. Om de demontagewerkzaamheden uit te voeren wordt gebruik gemaakt van een mobiele kraan. Deze kraan wordt op dinsdag 27 augustus binnen de bouwhekken opgebouwd aan de Turfmarktzijde. Na het verlengen van de giek wordt torenkraan 1 (hoek Stadhuis-Spuiplein) dan aansluitend op woensdag 28 augustus en donderdag 29 augustus gedemonteerd.

Ondanks dat we de overlast tot een minimum willen beperken, ontkomen we er bij deze werkzaamheden niet aan dat wij de veiligheidszone voor publiek moeten vergroten. De hijswerkzaamheden gebeuren zo dicht langs de bouwschutting dat een tijdelijke stremming van de Turfmarkt mogelijk is. Dit betekent dat het gebied vanaf Mazo (Turfmarkt 2) tot aan Coffee Fellows (Turfmarkt 22) door verkeersregelaars afgezet wordt met bouwhekken tijdens de hijswerkzaamheden. De tijdelijke afsluiting in deze dagen zal minimaal zijn, zodat alle ondernemers goed bereikbaar blijven.


Rondleiding op de bouwplaats

Op dinsdag 17 september organiseren we een rondleiding voor geïnteresseerde buurtbewoners op onze bouwplaats. Er kunnen maximaal 20 personen mee met de rondleiding, dus meld u zich vooraf aan via info@cadanz.nl. Na aanmelding krijgt u nadere informatie over het bouwplaatsbezoek toegestuurd. De rondleiding start om 16.00 uur en is naar verwachting om 17.00 uur afgelopen.


’s Avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

De komende maand starten we nog niet met het ‘s avonds bevoorraden. Voordat dit van start gaat, brengen we u hiervan op de hoogte.


Heropening tunnel stadhuisgarage

De parkeergarage onder het stadhuis gaat maandag 2 september 2019 weer de hele dag* open voor publiek.

*In verband met de hijswerkzaamheden die boven de tunnel plaatsvinden, is het mogelijk dat tijdens het hijsen oponthoud is bij het in- en uitrijden van de tunnel. Verkeersregelaars worden ingezet om alles in goede banen te leiden.


10 juli 2019

Update werkzaamheden juli

In deze update leest u welke activiteiten in juli worden uitgevoerd op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein.


Constructie

Inmiddels zijn de afbouwwerkzaamheden gestart in de ensemblezaal, zo wordt o.a. de theatertechniek aangebracht en zijn de eerste akoestische voorzieningen zichtbaar op het plafond. Ook in de concertzaal worden voorbereidingen getroffen voor de theatertechniek en akoestiek. Daarnaast zijn hier de installatiewerkzaamheden in volle gang. Het dak van de repetitiezaal wordt deze maand gestort. En in de theaterzaal wordt de houten tribune gemonteerd, waardoor je al een goed beeld krijgt van het eindresultaat. De foyer krijgt vorm door de eerste trappen die zijn geplaatst. Wie goed kijkt ziet de gevel groeien en door de chique elementen krijgt het gebouw steeds meer uitstraling. De beglazing die wordt in verschillende fases aangebracht, dit zorgt ervoor dat we eind dit jaar wind- en waterdicht kunnen werken.


’s Avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

De komende maand starten we nog niet met het ‘s avonds bevoorraden. Voordat dit van start gaat, brengen we u hiervan op de hoogte.


Halfjaarlijkse timelapse

Tijdens de bouw van het OCC wordt ieder half jaar een timelapse film gemonteerd. Hierin kunt u het verloop van de bouwwerkzaamheden zien. De nieuwe film van januari-juni 2019 kunt u hier bekijken.


17 juni 2019

Meer dan 1500 belangstellenden tijdens de Dag van de Bouw OCC

Meer dan 1500 belangstellenden grepen zaterdag hun kans om de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein te bezoeken tijdens de Dag van de Bouw. Voor de eerste keer traden er in het toekomstige hart van cultureel Den Haag verschillende artiesten op.
Om 10.00 uur ’s ochtends stonden, ondanks de natte start van de dag, de eerste bezoekers op de stoep. Om langs een uitgezet parcours vrij over de bouwplaats te wandelen. En natuurlijk om te genieten van verschillende optredens in de theaterzaal en de concertzaal.


Het gebouw kwam tot leven...

In de theaterzaal waren onder andere een koperensemble van het Residentie Orkest te zien, optredens van studenten van het Koninklijk Conservatorium en werden er voorstellingen verzorgd door het Zuiderstrandtheater. In de concertzaal was een preview te bezoeken van het Hip Hop festival. 


Groot succes!

Bovenop de 1200 aanmeldingen voor de open dag, hebben we zaterdag ook nog ruim 300 spontane bezoekers over de vloer gehad. Het was een erg leuke en geslaagde dag en we kregen ontzettend veel positieve reacties vanuit het publiek, waarvoor dank.
Voor een impressie van de dag klik hier.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Onderwijs- en Cultuurcomplex

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht