Projectwebsites

Nieuws


22 mei 2019

Kom naar de Dag van de bouw!

Altijd al een kijkje willen nemen in het nieuwe Onderwijs- en Cultuurcomplex in Den Haag? Op 15 juni stelt bouwcombinatie Cadanz de bouwplaats open voor publiek tijdens de Dag van de bouw. U bent van harte welkom van 10.00 – 15.00 uur op onze bouwplaats. Meer informatie vindt u op: https://www.debouwmaakthet.nl/project-detail/365/nieuwbouw-onderwijs-en-cultuurcomplex-den-haag

Meld u hier aan: https://www.boele.nl/projectwebsites/onderwijs-en-cultuur-brcomplex/aanmelden-dag-van-de-bouw


21 mei 2019

Update werkzaamheden mei

In deze update leest u welke activiteiten in mei worden uitgevoerd op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein.


Constructie

Met het storten van het betonnen dak van de ensemblezaal hebben we onlangs het hoogste punt van de bouw van het OCC bereikt. De volgende stap is het opbouwen van de steigers, zodat we in juni kunnen starten met de afbouwwerkzaamheden in deze zaal. Ook in de concertzaal vinden de voorbereidende werkzaamheden voor de afbouw plaats, zoals het opbouwen van de steigers. In de theaterzaal zijn de afbouwwerkzaamheden inmiddels in volle gang. De wanden worden bijvoorbeeld voorzien van akoestische bekleding en de theatertechniek wordt zichtbaar in de vorm van de loopbruggen. In de repetitiezaal is de betonvloer gestort. De wanden worden in de komende periode gemaakt. De gevelwerkzaamheden aan het Spuiplein lopen door. Inmiddels is het eerste glas geplaats aan de Turfmarktzijde, binnenkort starten we hiermee aan de Spuizijde.


’s Avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

Tijdens de  startende afbouwfase van het OCC zijn veel transporten nodig voor de aanvoer van bouwmaterialen. Om de druk op de openbare wegen rondom het OCC te verlagen, heeft de gemeente vanaf heden tot en met 30 december 2019 ontheffing verleend aan Cadanz om van maandag tot en met vrijdag  van 19.00 uur tot 22:00 uur het bouwterrein te mogen bevoorraden. De vrachtwagens rijden het bouwterrein op en af via de poorten aan het Spui, de Schedeldoekshaven en Turfmarkt. Geluid tijdens het aanvoeren en verplaatsen van bouwmaterialen wordt zo veel mogelijk beperkt. De werktijden voor bouwwerkzaamheden blijven ongewijzigd: van 7:00 tot 19:00 uur.

Medio juni starten we met het bevoorraden, via deze nieuwsbrief houden we u maandelijks hiervan op de hoogte.


Een korte terugblik

Eind maart werden de spanten van de concertzaal,  45 ton per stuk, geplaatst. Deze spanten vormen de dragers waarop het dak komt te liggen. Bekijk hier het filmpje van deze unieke hijswerkzaamheden.


09 mei 2019

Bouw onderwijs- en cultuurcomplex (OCC) aan het Spui bereikt hoogste punt

De bouw van het onderwijs- en cultuurcomplex aan het Spui in Den Haag bereikte vandaag haar hoogste punt, 38 meter. Het moment om de bouwers te bedanken en de vlaggen te hijsen. Vanaf 2021 huisvesten hier vier Haagse topinstellingen: het Residentie Orkest Den Haag, het Nederlands Dans Theater, het Koninklijk Conservatorium en Dans- en Muziekcentrum Den Haag (het huidige Zuiderstrandtheater).


Over het gebouw

Het OCC is ontworpen door architecten JCAU en NOAHH en wordt gebouwd door bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw, beide VolkerWessels ondernemingen). Het gebouw is straks niet alleen markant, maar ook duurzaam. Het krijgt onder meer 4.000 m2 zonnepanelen, hemelwater gespoelde toiletten, temperatuurregulatie door gebruik van de bodem als warmte- en koudebron, 50 in de gevel verwerkte broedkasten voor verschillende soorten vogels en 28 ingebouwde vleermuizenverblijven.

Het gebouw wordt circa 125 meter lang, 70 meter breed en 38 meter hoog en heeft een vloeroppervlak van zo’n 54.000 m2: omgerekend ongeveer 7,5 voetbalvelden. Het krijgt een theaterzaal met ongeveer 1.300 zitplaatsen, een concertzaal met een capaciteit van om en nabij 1.500 mensen, een ensemblezaal die plaats biedt aan zo’n 600 bezoekers en een repetitiezaal waar ook nog eens 200 mensen terechtkunnen. Ook is er ruimte voor winkels en horeca. De vier ‘voorgevels’ maken dat het gebouw een open en van alle kanten toegankelijke ontmoetingsplaats is voor zowel liefhebbers van muziek en cultuur als passanten en winkelend publiek.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Onderwijs- en Cultuurcomplex

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht