Projectwebsites

Nieuws


10 juli 2019

Update werkzaamheden juli

In deze update leest u welke activiteiten in juli worden uitgevoerd op de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein.


Constructie

Inmiddels zijn de afbouwwerkzaamheden gestart in de ensemblezaal, zo wordt o.a. de theatertechniek aangebracht en zijn de eerste akoestische voorzieningen zichtbaar op het plafond. Ook in de concertzaal worden voorbereidingen getroffen voor de theatertechniek en akoestiek. Daarnaast zijn hier de installatiewerkzaamheden in volle gang. Het dak van de repetitiezaal wordt deze maand gestort. En in de theaterzaal wordt de houten tribune gemonteerd, waardoor je al een goed beeld krijgt van het eindresultaat. De foyer krijgt vorm door de eerste trappen die zijn geplaatst. Wie goed kijkt ziet de gevel groeien en door de chique elementen krijgt het gebouw steeds meer uitstraling. De beglazing die wordt in verschillende fases aangebracht, dit zorgt ervoor dat we eind dit jaar wind- en waterdicht kunnen werken.


’s Avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

De komende maand starten we nog niet met het ‘s avonds bevoorraden. Voordat dit van start gaat, brengen we u hiervan op de hoogte.


Halfjaarlijkse timelapse

Tijdens de bouw van het OCC wordt ieder half jaar een timelapse film gemonteerd. Hierin kunt u het verloop van de bouwwerkzaamheden zien. De nieuwe film van januari-juni 2019 kunt u hier bekijken.


17 juni 2019

Meer dan 1500 belangstellenden tijdens de Dag van de Bouw OCC

Meer dan 1500 belangstellenden grepen zaterdag hun kans om de bouwplaats van het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) aan het Spuiplein te bezoeken tijdens de Dag van de Bouw. Voor de eerste keer traden er in het toekomstige hart van cultureel Den Haag verschillende artiesten op.
Om 10.00 uur ’s ochtends stonden, ondanks de natte start van de dag, de eerste bezoekers op de stoep. Om langs een uitgezet parcours vrij over de bouwplaats te wandelen. En natuurlijk om te genieten van verschillende optredens in de theaterzaal en de concertzaal.


Het gebouw kwam tot leven...

In de theaterzaal waren onder andere een koperensemble van het Residentie Orkest te zien, optredens van studenten van het Koninklijk Conservatorium en werden er voorstellingen verzorgd door het Zuiderstrandtheater. In de concertzaal was een preview te bezoeken van het Hip Hop festival. 


Groot succes!

Bovenop de 1200 aanmeldingen voor de open dag, hebben we zaterdag ook nog ruim 300 spontane bezoekers over de vloer gehad. Het was een erg leuke en geslaagde dag en we kregen ontzettend veel positieve reacties vanuit het publiek, waarvoor dank.
Voor een impressie van de dag klik hier.


22 mei 2019

Kom naar de Dag van de bouw!

Altijd al een kijkje willen nemen in het nieuwe Onderwijs- en Cultuurcomplex in Den Haag? Op 15 juni stelt bouwcombinatie Cadanz de bouwplaats open voor publiek tijdens de Dag van de bouw. U bent van harte welkom van 10.00 – 15.00 uur op onze bouwplaats. Meer informatie vindt u op: https://www.debouwmaakthet.nl/project-detail/365/nieuwbouw-onderwijs-en-cultuurcomplex-den-haag

Meld u hier aan: https://www.boele.nl/projectwebsites/onderwijs-en-cultuur-brcomplex/aanmelden-dag-van-de-bouw


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Onderwijs- en Cultuurcomplex

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht