icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


09 maart 2020

Eindoplevering Voorzetgebouw Hoog Catharijne – Fase 2

Op 6 maart heeft Boele & van Eesteren met trots het laatste bouwdeel van haar project Voorzetgebouw Hoog Catharijne – Fase 2 overgedragen aan opdrachtgever Klépierre. Deze tweede fase omvat de renovatie van kantoor Duvenborch (900m²) en de nieuwbouw van 5.000m² winkel- en kantoorruimte, waarmee Hoog Catharijne een nieuwe passage en een nieuwe zuidgevel met achterliggende winkelunits heeft gekregen. Met deze laatste overdracht heeft Boele & van Eesteren haar werkzaamheden aan Hoog Catharijne, die in september 2016 van start zijn gegaan, officieel afgerond.


Het Voorzetgebouw is de nieuwe hoofdentree van Hoog Catharijne en staat letterlijk voor de ‘oude’ bebouwing. De eerste fase bestond uit de realisatie van de hoofdentree van het welbekende Utrechtse winkelcentrum, 13.000m² winkel- en kantoorruimte en de renovatie van het kantoorgedeelte van het voorzetgebouw (6.000m²). Het medio 2018 opgeleverde gebouw wordt gekenmerkt door de in het oog springende ‘wimpergevel’, die zorgen voor een karakteristieke uitstraling dankzij de vele uniek gevormde aluminium panelen. Naast Voorzetgebouw – Fase 1 & 2 was Boele & van Eesteren eveneens verantwoordelijk voor de renovatie van bouwdelen Radboud-zuid, Godebald en het Gildenkwartier én voor de realisatie van Het Paviljoen, een winkel- en horeca gelegenheid op het Stationsplein-Oost.


01 november 2019

Winterupdate Voorzetgebouw - Fase 2

In deze update leest u welke activiteiten en de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op ons project Voorzetgebouw – Fase 2. Deze tweede fase omvat de renovatie van kantoor Duvenborch (900m²) en de nieuwbouw van 5.000m² winkel- en kantoorruimte.


De torenkraan is succesvol gedemonteerd, waarna het kraangat aansluitend is dichtgelegd. Hiermee zijn de ruwbouwwerkzaamheden voltooid en rest enkel de sloop van de oude kantoorentree Duvenborch op laag 01. Zodra dit  gebied casco is gesloopt, wordt er gestart met het restant nieuwbouw van de kantoorentree Duvenborch. Naar verwachting wordt de façade met de nieuwe kantoorentree eind november geopend. De komende weken wordt het laatste steigerwerk aan de buitengevel gedemonteerd, waarna hier de laatste werkzaamheden worden uitgevoerd. Tevens wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe kantoor alsmede de verschillende winkelunits.


12 september 2019

Demontage torenkraan Voorzetgebouw Fase 2

De realisatie van het Voorzetgebouw Fase 2, onderdeel van de herontwikkeling van Hoog Catharijne, is een logistieke uitdaging. In deze tweede fase is Boele & van Eesteren verantwoordelijk voor de realisatie van een nieuwe passage, de nieuwe Zuidgevel en de achterliggende winkel- en kantoor units. Een nieuw onderdeel van deze logistieke puzzel was deze week de demontage van onze torenkraan bij het Utrechtse Stationsplein. De komende periode wordt op de voormalige positie van deze torenkraan gewerkt aan een nieuwe entree voor de kantoren.terug omhoog