icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


09 november 2021

Concertzaal Amare Den Haag genomineerd voor Betonprijs 2021

De Betonprijs 2021 wordt uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector om de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector te vergoten. De genomineerde projecten zijn een voorbeeld van intelligente, verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en inspirerende toepassingen van het materiaal beton. Het onderwijs- en cultuurcomplex Amare te Den Haag is genomineerd in de categorieën ‘utiliteitsbouw’ en ‘grensverleggende bouw’.

Bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren | Visser & Smit bouw) realiseerde het complex in opdracht van de Gemeente Den Haag volgens een ‘design, build & maintain’ contract. Het gebouw is ontworpen door NOAHH | Network Oriented Architecture en Jo Coenen Architects & Urbanists. De installatietechniek is verzorgd door HOMIJ Technische Installaties.


De toepassing van beton is beeldbepalend voor het uiterlijk van Amare. Daarnaast levert het toegepaste beton een belangrijke bijdrage aan de akoestiek. De jurymotivatie: “Er is waardering van de jury voor deze toepassing van beton, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de vormvrijheid in beton, de hoge esthetische kwaliteit, de lage massa en de lange levensduur. En dit alles om het belangrijkste te bereiken in het ontwerp van een concertzaal: een goede akoestiek. Grensverleggend is de toepassing van gespoten glasvezelversterkt beton in een interieur. De 850 goudkleurige, geperforeerde en verschuifbare absorberende panelen en 108 balkonrandelementen van GRC geven integraal antwoord op zowel de hoge akoestische als esthetisch gestelde eisen." De winnaar van de Betonprijs wordt op 18 november bekend gemaakt.

Bekijk hier de film over de realisatie van Amare: 


13 oktober 2021

Sloopwerkzaamheden Lucent Danstheater

Graag informeren wij u als directe omwonende over onze sloopwerkzaamheden van het Lucent Danstheater. Het Nederlands Danstheater heeft in Amare een nieuw onderkomen gevonden, waardoor het Lucent Danstheater, wat nu nog gebruikt wordt als oefenruimte, kan worden gesloopt.


Wat gaan we doen?

Voordat de totaalsloop kan plaatsvinden dient het gebouw vrij te zijn van alle asbesthoudende
materialen. We starten daarom eerst met de asbestsanering, een gecertificeerd bedrijf plaats doeken om de steiger waardoor de sanering wordt afgeschermd. Daarna kunnen we de sloopwerkzaamheden veilig en gefaseerd uitvoeren.

In de eerste afbeelding is aangegeven welk gebouw door ons wordt gesloopt. Voor de sloopwerkzaamheden gebruiken we een Caterpillar rupssloopkraan van het type CAT352 UHD met een verlengde giek (zie tweede afbeelding). De hydraulische schaar van deze kraan voldoet over voldoende kracht om het gebouw eenvoudig te ontmantelen en in kleinere delen te knippen. Deze kniptechniek geeft minder geluid- en trilling overlast dan hakken. Nadat het Lucent Danstheater is gesloopt, kunnen we verder met de gevelafwerking van de begane grond naar de eerste verdieping van Amare.


De sloopwerkzaamheden vinden plaats in diverse sloopfases.
Volgorde:

  1. Sloopfase laagbouw – duur van 2 weken
  2. Sloopfase middenbouw – duur van 2 weken
  3. Sloopfase zijkanten middenbouw – duur van 1 week
  4. Sloopfase toneeltoren – duur van 3 weken

De planning van de werkzaamheden is als volgt:
We starten op 1 november met de sloopwerkzaamheden.

  • 1 november - 27 november: sloopwerkzaamheden vinden inpandig plaats
  • 29 november - eind januari 2022: sloopwerkzaamheden vanaf buitenzijde
  • februari - juni 2022: gevelafwerking Amare

Werktijden

Bouwcombinatie Cadanz voert de sloopwerkzaamheden uit op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur en op zaterdag tussen 7.00 uur en 13.00 uur. Wanneer het nodig is om buiten deze tijden te werken zullen we u hiervan vooraf op de hoogte brengen.


Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen naar aanleiding van dit schrijven of vragen of opmerkingen met betrekking tot de sloop van het Lucent Danstheater? Neem dan contact op met Bouwcombinatie Cadanz via info@cadanz.nl, of via www.verbeterdebouw.nl.


03 september 2021

Koninklijk Paar bij feestelijke overdracht Amare

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima waren op donderdagavond 2 september aanwezig bij de feestelijke overdracht van Amare. Tijdens deze avond droeg de gemeente Den Haag Amare over aan alle bewoners: Nederlands Dans Theater (NDT), het Residentie Orkest Den Haag, het Koninklijk Conservatorium en Stichting Amare.


De Koning en Koningin Máxima maakten een rondgang door het nieuwe gebouw. Ze woonden verschillende repetities bij en kregen een kijkje achter de schermen van het Danstheater. Aansluitend waren zij aanwezig bij het feestelijke programma in de Concertzaal. Hier speelde het Residentie Orkest nieuw werk onder leiding van chef-dirigent Anja Bihlmaier, gecomponeerd door studenten van het Koninklijk Conservatorium. Dit werk werd begeleid door een timelapse-video van de bouw van Amare. In de Concertzaal heette Leontien Wiering, de zakelijk directeur van Amare de aanwezigen welkom, daarna hield de projectdirecteur van bouwcombinatie Cadanz Harold van Steeg een toespraak, gevolgd door wethouder Anne Mulder namens de gemeente Den Haag en Sven Arne Tepl namens het Residentie Orkest.

Naast de Koning en Koningin Máxima en hun gezelschap waren stadsgenoten uit de verschillende stadsdelen van Den Haag aanwezig net zoals afgevaardigden van de Gemeente Den Haag, bouwcombinatie Cadanz, architectenbureaus NOAHH en JCAU, Nederlands Dans Theater, Koninklijk Conservatorium, Residentie Orkest en Stichting Amare.

Fotografie: ©Wouter Vellekoop,  ©De Schaapjesfabriek


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Amare

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht