icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


04 juni 2020

Update werkzaamheden juni

In deze update leest u welke activiteiten in juni worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.


Constructie

Inmiddels is de laatste torenkraan gedemonteerd en ziet de skyline aan ’t Spui er heel anders uit. Op plaatsen waar de gevel reeds voorzien is van een laag stuc, kunnen we eind juni starten met het aanbrengen van de sier gevelkolommen. Deze welbekende vertakkingen maken de uitstraling van Amare compleet. Om deze sier gevelkolommen te kunnen plaatsen, maken we gebruik van een mobiele kraan.

De theaterzaal wordt overspoelt door de geur van hout, net zoals in de zaal wordt ook de toneelvloer voorzien van een parketvloer. Daarnaast wordt de laatste hand gelegd aan de orkestbak. In de concertzaal zijn we de laatste balkonring aan het maken, daarna kunnen we starten met de montage van de bovenste laag akoestische panelen. Inmiddels is de hangsteiger uit de zaal, waardoor het strekmetalen plafond goed zichtbaar is. Eind deze maand kunnen we het stucplafond onder de balkons gaan maken. In de ensemblezaal wordt het eindresultaat steeds meer zichtbaar. Nog even en we kunnen starten met de parketvloerafwerking. Dit is een van de laatste en grootste klussen, voordat we de stoelen en de stoffering kunnen monteren in deze zaal. Verder zijn alle afbouw werkzaamheden in volle gang, worden installaties aangebracht en kunnen we binnenkort de eerste deurkozijnen monteren.


Transport

De gevelopening aan de Turfhaven wordt deze maand gesloten (behalve de 6de verdieping). De aan- en afvoer van materialen en het transport hiervan in het gebouw gebeurt vanaf eind juni aan de Schedeldoekshaven (uiterlijk tot 22.00 uur), waardoor de transportbeweging aan de zijde van de Turfhaven minder wordt.


30 april 2020

Update werkzaamheden mei

In deze update leest u welke activiteiten in mei worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.


Constructie

De gestucte gevel aan de Turfmarkt is inmiddels zichtbaar en geeft het straatbeeld aan deze zijde al een hele andere uitstraling. Inmiddels is er binnenin het gebouw gestart met het tegel-, stuc- en schilderwerk en wordt ook hier de uitstraling langzaam zichtbaar. In de concertzaal zijn we druk bezig met de opbouw van de tribunes. En op het dak van de Ensemblezaal wordt de glaskap gemonteerd, wat zorgt voor een prachtige lichtinval. De vloer in de theaterzaal is voorzien van parket en de komende weken gaan we starten met de toneelvloer. Op het dak worden de eerste luchtkanalen voor de ventilatie van de theaterzaal gemonteerd.


Werkzaamheden

Op 4 & 5 mei gaan de werkzaamheden door, uiteraard volgens de genomen maatregelen en richtlijnen omtrent COVID-19.


De laatste torenkraan wordt gedemonteerd

Het is tijd om ook de laatste torenkraan af te breken op de hoek Stadhuis-Turfhaven. Het demonteren van de kraan gebeurt met behulp van een mobiele kraan en vindt plaats op donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei. Vanwege veiligheidsoogpunt tijdens de demontage van deze torenkraan zet Bouwcombinatie Cadanz twee verkeersregelaars in. Zij zetten de Turfmarkt een aantal maal tijdelijk af en zorgen dat voetgangers en fietsers veilig worden omgeleid. De tijdelijke afsluitingen nemen per keer ongeveer 40 minuten in beslag.


26 maart 2020

Update werkzaamheden april

In deze update leest u welke activiteiten in april worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.


Constructie

Binnenkort wordt de gestucte gevel aan de Turfmarkt zichtbaar en krijgt het straatbeeld aan deze zijde al een hele andere uitstraling. Binnenin het gebouw gaan de afbouwwerkzaamheden gestaag door, de komende periode wordt er gestart met het tegel-, stuc- en schilderwerk. De vloer in de theaterzaal wordt voorzien van parket en in de concertzaal worden de akoestische wandpanelen bevestigd en de tribunes opgebouwd. De roltrappen worden afgewerkt en voorzien van leuningen. Door de metal stud wanden die in het gehele gebouw geplaatst zijn, ontstaan er nu aparte ruimtes. Zo worden onder andere de diverse studio’s zichtbaar. Ook de docentenkamer, waarin het daglicht via het dak naar binnen valt wordt ineens een aangename ruimte. Op het dak wordt de gevelconstructie van de patio’s verder opgebouwd, de dakbedekking aangebracht en worden technische installaties gemonteerd.


's avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

De aan- en afvoer van materialen en het transport hiervan in het gebouw gebeurt aan de Tufhaven (uiterlijk tot 22.00 uur), waardoor het transportbeweging aan de zijde van het Spuiplein minder wordt. Dit doen we om overdag het aan- en afvoer van materialen zoveel mogelijk te beperken, zodat het doorgaand verkeer hier geen hinder van ondervindt.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Amare

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht