icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


03 december 2019

Update werkzaamheden november

In deze update leest u welke activiteiten in november zijn uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein. En daarnaast brengen we u op de hoogte van een aantal geplande werkzaamheden in december.


Constructie

De werkzaamheden in de maand november bestonden onder andere uit de opstart van de gevelstucwerkzaamheden. Daarnaast zijn er inmiddels drietorenkranen gedemonteerd, waardoor we de vloeren waar deze kranen hebben gestaan nu geheel kunnen dichten. In de theaterzaal wordt de tribune opgebouwd, waardoor het eindresultaat steeds meer vorm krijgt.  In de concertzaal zijn we momenteel bezig met installatiewerkzaamheden aan het plafond en zijn we gestart met de montage van de akoestische wandpanelen. In de ensemble- en repetitiezaal worden theater technische installaties aangebracht en worden de wanden en plafonds voorzien van akoestische bekledingen. Op diverse verdiepingen in het gebouw worden metal stud wanden geplaatst, dit zijn wanden die opgebouwd zijn uit metalen profielen, isolatie materiaal en gipsplaten. Daarnaast brengen we installaties aan, maken we afwerkvloeren en vanaf januari starten we met de eerste plafond werkzaamheden. Ondanks het slechte weer, waar we helaas geen invloed op hebben, is de dakdekker volop bezig met het aanbrengen van de dakbedekking. We sluiten dit jaar af met de gevel die grotendeels wordt gesloten, zodat we het gebouw vanaf het nieuwe jaar kunnen verwarmen. Dit is nodig om in de winter verder af te kunnen bouwen.


Rondleiding op de bouwplaats

Op dinsdag 10 december organiseren we de laatste rondleiding van dit jaar voor geïnteresseerde buurtbewoners op onze bouwplaats. Er kunnen maximaal 20 personen mee met de rondleiding, dus meld u zich vooraf aan via info@cadanz.nl. Na aanmelding krijgt u nadere informatie over het bouwplaatsbezoek toegestuurd. De rondleiding start om 16.00 uur en is naar verwachting om 17.00 uur afgelopen.


's avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

Vanaf 13 november zijn we gestart met het ‘s avonds bevoorraden, dit duurt tot uiterlijk 22.00 uur. Dit doen we om overdag het aan- en afvoer van materialen zoveel mogelijk te beperken, zodat het doorgaand verkeer hier geen hinder van ondervindt. Aan- en afvoer van materialen gebeurt aan de Spuizijde.


07 november 2019

's Avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

Vanaf 13 november starten we met het ‘s avonds bevoorraden. Dit doen we om overdag het aan- en afvoer van materialen zoveel mogelijk te beperken, zodat het doorgaand verkeer hier geen hinder van ondervindt. Het avond bevoorraden betreft in het begin nog niet iedere avond en duurt tot uiterlijk 22.00 uur. Aan- en afvoer van materialen gebeurt aan de Spuizijde.


28 oktober 2019

Update werkzaamheden oktober

In deze update leest u welke activiteiten in oktober worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein. En daarnaast brengen we u op de hoogte van een aantal geplande werkzaamheden in november.


Constructie

De werkzaamheden in de maand oktober bestaan onder andere uit het uitvoeren van de dakbedekking werkzaamheden en het maken van de laatste betonvloeren. Daarnaast krijgt het gebouw binnenin ook steeds meer vorm, zo zijn onder andere de roltrappen geplaatst. Eind november staat het starten van de stucwerkzaamheden van de gevel op de planning, hiervoor gaan we begin november aan de buitenzijde van het gebouw steigers opbouwen, om de stucwerkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.


De volgende twee torenkranen worden in november gedemonteerd

Na de eerste torenkraan die in augustus werd afgebroken worden er binnenkort nog twee torenkranen, ter hoogte van de concertzaal en de theaterzaal, afgebroken. Dat betekent dat er nog maar één torenkraan blijft staan, die op de hoek Stadhuis-Turfhaven. Het demonteren van de kranen gebeurt met behulp van een mobiele kraan en vindt plaats op 7 & 8 november en op 14 & 15 november. Het verkeer ondervindt hiervan geen hinder, aangezien we de werkzaamheden binnen de bouwhekken uitvoeren.


's Avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

De planning is om medio november te starten met het ‘s avonds bevoorraden. Dit betreft in het begin nog niet iedere avond.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Amare

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht