Projectwebsites

Nieuws


07 november 2019

's Avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

Vanaf 13 november starten we met het ‘s avonds bevoorraden. Dit doen we om overdag het aan- en afvoer van materialen zoveel mogelijk te beperken, zodat het doorgaand verkeer hier geen hinder van ondervindt. Het avond bevoorraden betreft in het begin nog niet iedere avond en duurt tot uiterlijk 22.00 uur. Aan- en afvoer van materialen gebeurt aan de Spuizijde.


28 oktober 2019

Update werkzaamheden oktober

In deze update leest u welke activiteiten in oktober worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein. En daarnaast brengen we u op de hoogte van een aantal geplande werkzaamheden in november.


Constructie

De werkzaamheden in de maand oktober bestaan onder andere uit het uitvoeren van de dakbedekking werkzaamheden en het maken van de laatste betonvloeren. Daarnaast krijgt het gebouw binnenin ook steeds meer vorm, zo zijn onder andere de roltrappen geplaatst. Eind november staat het starten van de stucwerkzaamheden van de gevel op de planning, hiervoor gaan we begin november aan de buitenzijde van het gebouw steigers opbouwen, om de stucwerkzaamheden veilig uit te kunnen voeren.


De volgende twee torenkranen worden in november gedemonteerd

Na de eerste torenkraan die in augustus werd afgebroken worden er binnenkort nog twee torenkranen, ter hoogte van de concertzaal en de theaterzaal, afgebroken. Dat betekent dat er nog maar één torenkraan blijft staan, die op de hoek Stadhuis-Turfhaven. Het demonteren van de kranen gebeurt met behulp van een mobiele kraan en vindt plaats op 7 & 8 november en op 14 & 15 november. Het verkeer ondervindt hiervan geen hinder, aangezien we de werkzaamheden binnen de bouwhekken uitvoeren.


's Avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

De planning is om medio november te starten met het ‘s avonds bevoorraden. Dit betreft in het begin nog niet iedere avond.


10 oktober 2019

Het nieuwe Haagse onderwijs- en cultuurcomplex aan het Spui heet Amare

Het nieuwe Haagse onderwijs- en cultuurcomplex heeft de naam Amare gekregen, Italiaans voor zowel liefhebben als ‘a mare’ oftewel ‘aan zee’ Dat is zojuist tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Spui officieel bekendgemaakt. Vanaf 2021 is Amare de thuisbasis van vier Haagse culturele instellingen: Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater, Koninklijk Conservatorium en Dans- en Muziekcentrum Den Haag (het huidige Zuiderstrandtheater). Samen met de andere culturele instellingen aan het Spui gaat Amare het culturele hart van Den Haag vormen.


Henk Scholten, directeur van de Stichting Dans- en Muziekcentrum/Zuiderstrandtheater: “Alle vier de instellingen die het gebouw gaan betrekken zijn blij met de naam Amare. Om diverse redenen. Zo was de Italiaanse bouwkunst een belangrijke inspiratiebron voor de architecten. ‘A mare’ verwijst natuurlijk ook naar Den Haag als stad aan zee. En Amare wordt een huis waarvan we gaan houden. Dat geldt voor de vier instellingen maar, belangrijker nog, voor de stad. In die zin drukt de naam ook een ambitie uit.”

Robert Jan Heyning, creative director van Skriptor Zigila, over de naam: “Onderscheid begint bij de naam. Een onderscheidende naam is echter nog geen merk. Den Haag heeft wel alles in handen om met dit prachtige gebouw, de toekomstige bewoners en deze naam een onderscheidend merk te gaan bouwen.”

Robert van Asten, wethouder Cultuur: “Amare is een prachtige naam voor dit cultuurcomplex dat een zee aan mogelijkheden biedt voor alle Hagenaars en Hagenezen. Het nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex wordt een Huis voor heel de stad, dat niet alleen Den Haag 'inkijkt' van alle kanten maar ook juist daardoor iedereen van buiten onze stad uitnodigt om binnen te komen.”


De naam Amare is tot stand gekomen in een samenwerkingsproces van de vier toekomstige bewoners, onder de bezielende leiding van het naamgevingsbureau Skriptor Zigila. Een intens proces waarin tientallen namen de revue zijn gepasseerd, maar waarin Amare unaniem als favoriet uit de bus kwam.

Voor de officiële onthulling gaf het koor van Kwekers in de Kunst, samen met slagwerkers en blazers van het Koninklijk Conservatorium, een geslaagde verrassingsact met een knipoog naar de naam Amare. Het nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex wordt een Huis voor heel Den Haag. Een huis voor podiumkunsten, creatieve ontwikkeling, (internationaal) excellente programmering en congressen en evenementen. Amare wordt een thuis voor het Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater en Koninklijk Conservatorium. Iedereen is er welkom, voor een theater- of concertbezoek, een les, een repetitie, een congresbezoek of evenement of zomaar een kop koffie of ontmoeting. Samen met de andere culturele instellingen aan het Spui gaat Amare het culturele hart van Den Haag vormen.

Fotografie: Anne Reitsma

Downloads


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Amare

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht