icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


24 november 2020

Op ontdekkingstocht in Amare

Niet alleen aan de buitenzijde is het definitieve uiterlijk van Amare bijna compleet, maar ook binnenin het gebouw komt het eindresultaat steeds meer in zicht. De werkzaamheden zijn nog in volle gang, maar toch kun je de eigen vormen en intieme sfeer van elke zaal al voelen. Ga op ontdekkingstocht in Amare en neem hier een kijkje in de binnenkant.


De website van Amare is live!

Check hier meer informatie over Amare, het gebouw of voor een interview met de architect.


06 november 2020

Update werkzaamheden november

In deze update leest u welke activiteiten in november worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.


Constructie

Niet alleen aan de buitenzijde is het definitieve uiterlijk van Amare bijna compleet, maar ook binnenin komt het eindresultaat steeds meer in zicht. Zo starten we binnenkort met het plaatsen van de stoelen in de theaterzaal, een van de laatste grote werkzaamheden in deze zaal. Maar ook de installaties en techniek komen aan bod, zoals bijvoorbeeld op de rollenzolder. Dit is een beloopbare vloer die zich boven het podium bevindt in de theaterzaal, waaraan vele lieren gekoppeld zijn. Op deze manier kan er straks snel gewisseld worden van decorstukken. Ook de overige zalen krijgen steeds meer een eigen uiterlijk. Zo zijn de balkonranden in de concertzaal gereed en zijn we nu het parket op de vloer en op het beweegbare podium aan het aanbrengen. Ook in de ensemblezaal zijn we volop bezig met de vloerafwerking, want de schuiftribune is inmiddels geplaatst en eind november is de zaal zover gereed dat we ook hier de stoelen kunnen gaan plaatsen. De repetitiezaal is bijna klaar, eind deze maand plaatsen we het laatste onderdeel in deze zaal, namelijk de klankkaatsers. Het geluid wordt via de klankkaatsers door de zaal verspreid, dit zorgt voor een goede akoestiek. Naar verwachting zijn we nog 2,5 maand bezig met het plaatsen van de overkragende, kromme kolommen aan de buitenzijde van de gevel die onderdeel zijn van de kroonlijst. Inmiddels zijn de hijs- en montage werkzaamheden van deze esthetische betonnen gevelkolommen aan de gevelzijde gelegen tussen het Nederlands Danstheater (NDT) en Amare voltooid. De nachtelijke werkzaamheden zijn hiermee ruim een week eerder afgerond.


22 oktober 2020

Demontage 700tons mobiele kraan

De mobiele kraan (700 ton) die ingezet is om hijswerkzaamheden uit te voeren wordt weer afgebroken. Om de demontage van deze kraan veilig uit te kunnen voeren wordt zaterdag 24 oktober een gedeelte van de Turfmarkt t.o.v. stadhuis entree afgezet. De entrees van het stadhuis en de ondernemers op de Turfmarkt blijven gewoon bereikbaar.


De planning van de werkzaamheden is als volgt:

Zaterdag 24 oktober:

  • 6.00 uur start afzetten van Turfmarkt en plaatsen van de hekken;
  • 6.00 uur tot einde werkzaamheden staan twee verkeersregelaars op de koppen van de Turfmarkt om voetgangers en fietsers te begeleiden / om te leiden;
  • 7.00 uur start demontage van de giek aan de mobiele kraan;
  • 15.00 uur einde werkzaamheden mobiele kraan en start verwijderen van de hekken;
  • 16.00 uur einde werkzaamheden.

terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Amare

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht