icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


08 september 2020

Update werkzaamheden september

In deze update leest u welke activiteiten in september worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.


Constructie

De werkzaamheden aan de buiten- en binnenzijde van Amare gaan gestaag door. Aan de diverse zijdes van de gevel worden steeds meer sier gevelkolommen zichtbaar. Nog even en alle 46 gevelkolommen zijn voorzien van deze welbekende vertakkingen. Eind september zijn we zo ver om de eerste overkragende elementen te plaatsen en uiteindelijk de kroonlijst, waardoor het definitieve uiterlijk van Amare zichtbaar wordt. Ook de diverse zalen krijgen steeds meer sfeer door het aanzicht van tribunes, balkonranden of dansvloeren. Daarnaast wordt het gebouw van steeds meer installaties en techniek voorzien. In Amare staat duurzaamheid centraal. Zo wordt het gebouw onder andere voorzien van 4.000m2 zonnepanelen, krijgt het hemelwater gespoelde toiletten en vindt de temperatuurregulatie plaats door het gebruik van de bodem als warmte- en koudebron.


08 juli 2020

Update werkzaamheden juli & augustus

In deze update leest u welke activiteiten in de zomerperiode worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.


Constructie

Op de plaatsen waar de gevel reeds voorzien is van een stuclaag kunnen we gaan starten met het aanbrengen van de sier gevelkolommen. Deze welbekende vertakkingen maken de uitstraling van Amare compleet. In de ensemblezaal beginnen we met het bouwen van de uitschuifbare tribune, hierop worden later de stoelen geplaatst. In de concertzaal worden de eerste balkonranden in deze periode zichtbaar. De speciale, veerkrachtige dansvloeren in de dansstudio’s worden geplaatst.

We gaan de definitieve stroom gefaseerd aansluiten, waardoor de bouwstroom verwijderd kan worden. Diverse installaties, zoals kanalen en stroom- en audio/video kabels worden door heel het gebouw aangebracht. In de studio’s en oefenruimtes plaatsen we systeemplafonds. In de foyers komen vaste plafonds en bij de entrees maken we buitenplafonds. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen.


Sloopwerkzaamheden

De laatste torenkraan (hoek Stadhuis-Turfhaven) is onlangs gedemonteerd. Deze kraan stond op een poer, een zogeheten ondersteuningsconstructie. Deze poer moeten we nu weghalen. Ondanks dat we de overlast tot een minimum willen beperken, ontkomen we er bij deze sloopwerkzaamheden niet aan dat het geluidshinder oplevert. Het slopen van de poer gebeurt namelijk met behulp van een grote sloopkraan die het beton kapot hakt. 

De planning van de werkzaamheden is als volgt:

  • grondwerkzaamheden: maandag 13 juli
  • sloopwerkzaamheden: 14 juli t/m 24 juli
  • grondwerkzaamheden: 25 juli

04 juni 2020

Update werkzaamheden juni

In deze update leest u welke activiteiten in juni worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.


Constructie

Inmiddels is de laatste torenkraan gedemonteerd en ziet de skyline aan ’t Spui er heel anders uit. Op plaatsen waar de gevel reeds voorzien is van een laag stuc, kunnen we eind juni starten met het aanbrengen van de sier gevelkolommen. Deze welbekende vertakkingen maken de uitstraling van Amare compleet. Om deze sier gevelkolommen te kunnen plaatsen, maken we gebruik van een mobiele kraan.

De theaterzaal wordt overspoelt door de geur van hout, net zoals in de zaal wordt ook de toneelvloer voorzien van een parketvloer. Daarnaast wordt de laatste hand gelegd aan de orkestbak. In de concertzaal zijn we de laatste balkonring aan het maken, daarna kunnen we starten met de montage van de bovenste laag akoestische panelen. Inmiddels is de hangsteiger uit de zaal, waardoor het strekmetalen plafond goed zichtbaar is. Eind deze maand kunnen we het stucplafond onder de balkons gaan maken. In de ensemblezaal wordt het eindresultaat steeds meer zichtbaar. Nog even en we kunnen starten met de parketvloerafwerking. Dit is een van de laatste en grootste klussen, voordat we de stoelen en de stoffering kunnen monteren in deze zaal. Verder zijn alle afbouw werkzaamheden in volle gang, worden installaties aangebracht en kunnen we binnenkort de eerste deurkozijnen monteren.


Transport

De gevelopening aan de Turfhaven wordt deze maand gesloten (behalve de 6de verdieping). De aan- en afvoer van materialen en het transport hiervan in het gebouw gebeurt vanaf eind juni aan de Schedeldoekshaven (uiterlijk tot 22.00 uur), waardoor de transportbeweging aan de zijde van de Turfhaven minder wordt.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Amare

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht