icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


30 januari 2020

Update werkzaamheden februari

In deze update leest u welke activiteiten in februari worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.


Constructie

Inmiddels is het gebouw wind- en waterdicht en verwarmd, waardoor we nu binnen volop met de afbouwwerkzaamheden bezig zijn. De theaterzaal krijgt steeds meer vorm door de podiumvloer die gemonteerd wordt, waarna de parketwerkzaamheden op de vloer kunnen worden uitgevoerd. In de concertzaal worden akoestische wandpanelen bevestigd en wordt er gestart met de tribuneopbouw. In het gehele gebouw gaan werkzaamheden door zoals het smeren van de dekvloeren, het plaatsen van metal stud wanden en het aanbrengen van technische installaties. Daarnaast zijn we begonnen met het afwerken van de gevel aan de buitenkant, waarvoor een steiger rondom de gevel wordt geplaatst. Op het dak wordt de gevelconstructie van de patio’s opgebouwd, de dakbedekking aangebracht en worden technische installaties gemonteerd. De transportopening aan de Spuizijde gaat begin februari dicht, zodat we de gevel aan die zijde kunnen sluiten. Dit houdt in dat de bouwliften aan deze zijde niet meer nodig zijn en afgebroken kunnen worden. De transportbeweging gaat naar de zijde aan de Schedeldoekshaven (in de avonduren), waardoor het transport aan de zijde van het Spuiplein minder wordt.


Halfjaarlijkse timelapse

Tijdens de bouw van Amare wordt ieder half jaar een timelapse film gemonteerd. Hierin kunt u het verloop van de bouwwerkzaamheden zien. De nieuwe film van juli-december 2019 kunt u hier bekijken.


03 december 2019

Update werkzaamheden november

In deze update leest u welke activiteiten in november zijn uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein. En daarnaast brengen we u op de hoogte van een aantal geplande werkzaamheden in december.


Constructie

De werkzaamheden in de maand november bestonden onder andere uit de opstart van de gevelstucwerkzaamheden. Daarnaast zijn er inmiddels drietorenkranen gedemonteerd, waardoor we de vloeren waar deze kranen hebben gestaan nu geheel kunnen dichten. In de theaterzaal wordt de tribune opgebouwd, waardoor het eindresultaat steeds meer vorm krijgt.  In de concertzaal zijn we momenteel bezig met installatiewerkzaamheden aan het plafond en zijn we gestart met de montage van de akoestische wandpanelen. In de ensemble- en repetitiezaal worden theater technische installaties aangebracht en worden de wanden en plafonds voorzien van akoestische bekledingen. Op diverse verdiepingen in het gebouw worden metal stud wanden geplaatst, dit zijn wanden die opgebouwd zijn uit metalen profielen, isolatie materiaal en gipsplaten. Daarnaast brengen we installaties aan, maken we afwerkvloeren en vanaf januari starten we met de eerste plafond werkzaamheden. Ondanks het slechte weer, waar we helaas geen invloed op hebben, is de dakdekker volop bezig met het aanbrengen van de dakbedekking. We sluiten dit jaar af met de gevel die grotendeels wordt gesloten, zodat we het gebouw vanaf het nieuwe jaar kunnen verwarmen. Dit is nodig om in de winter verder af te kunnen bouwen.


Rondleiding op de bouwplaats

Op dinsdag 10 december organiseren we de laatste rondleiding van dit jaar voor geïnteresseerde buurtbewoners op onze bouwplaats. Er kunnen maximaal 20 personen mee met de rondleiding, dus meld u zich vooraf aan via info@cadanz.nl. Na aanmelding krijgt u nadere informatie over het bouwplaatsbezoek toegestuurd. De rondleiding start om 16.00 uur en is naar verwachting om 17.00 uur afgelopen.


's avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

Vanaf 13 november zijn we gestart met het ‘s avonds bevoorraden, dit duurt tot uiterlijk 22.00 uur. Dit doen we om overdag het aan- en afvoer van materialen zoveel mogelijk te beperken, zodat het doorgaand verkeer hier geen hinder van ondervindt. Aan- en afvoer van materialen gebeurt aan de Spuizijde.


07 november 2019

's Avonds bevoorraden ter voorkoming van opstoppingen

Vanaf 13 november starten we met het ‘s avonds bevoorraden. Dit doen we om overdag het aan- en afvoer van materialen zoveel mogelijk te beperken, zodat het doorgaand verkeer hier geen hinder van ondervindt. Het avond bevoorraden betreft in het begin nog niet iedere avond en duurt tot uiterlijk 22.00 uur. Aan- en afvoer van materialen gebeurt aan de Spuizijde.


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Amare

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht