icon-arrow-right


Projectwebsites

Nieuws


19 april 2021

Update werkzaamheden april

In deze update leest u welke activiteiten in april worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.


Uitvoering

Inmiddels zijn de opnamerondes van alle zalen afgerond. Op dit moment zijn de omloopvloeren aan de beurt en zijn hiervoor de opnamerondes in volle gang. Er wordt een proefrit gemaakt met een vrachtwagen om zo het laden en lossen te testen in het logistieke proces. De zonnepanelen op het dak kunnen op korte termijn hun werk gaan doen en het terrein wordt opgeruimd, zodat de gemeente binnenkort kan starten met de definitieve bestrating.


Metingen en testen

Op dit moment zijn we volop bezig met geluidsmetingen. Er worden speciale geluidsmeters in de zalen ingezet die de waarneming van het menselijk oor zo realistisch mogelijk meten. Dit heeft te maken met de akoestiek in de zaal, maar ook met de geluidsdichtheid tussen de verschillende ruimtes in het gebouw. Ook worden er diverse testen uitgevoerd, zoals theaterinstallaties, beweegbaar podium, audio en video techniek.


Hoog bezoek

Onlangs bracht burgemeester Van Zanen een bezoek aan de bouwplaats, lees hier zijn ervaringen.


We naderen de eindstreep

Amare nadert de eindstreep. Volgende maand ontvangt u de laatste update omtrent de bouw. Ook de webcam is inmiddels gedemonteerd.


12 maart 2021

Update werkzaamheden maart

In deze update leest u welke activiteiten in maart worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.


Constructie

De laatste steigers rondom Amare worden verwijderd, waardoor Amare met de stemvorkvormige zuilencompleet zichtbaar wordt. Op het dak worden de laatste zonnepanelen gemonteerd en in de patio’s verschijnen de vlondervloeren en ook de sedum beplanting. Binnenkort worden testen uitgevoerd om de luchtkwaliteit te garanderen en verlichtingssterkte te controleren. Verder wordt deze maand het merendeel van de vloerbescherming uit het gebouw gehaald waardoor de schoonmaak volop kan beginnen.


Eigen sfeer

Binnenin het gebouw dragen de zalen ieder al hun eigen sfeer uit. De Ensemblezaal bijvoorbeeld, deze zaal heeft een ruwe ongepolijste sfeer: eiken parket, wandbekleding van houten akoestische stroken en stucwerk met betonlook. De gordijnen, die ook de zijkanten van de zaal kunnen bedekken zijn antraciet grijs. De Ensemblezaal ligt op de vierde verdieping en heeft een eigen foyer. De zaal is ovaalvormig en zeer flexibel te gebruiken. Met of zonder tribune bijvoorbeeld, want die is inschuifbaar, alle ruimte biedt deze zaal dus.

De Theaterzaal is een van de parels van Amare. Deze zaal is voorzien van de allerlaatste technologieën waardoor memorabele voorstellingen en presentaties  te geven zijn. Een deel van de stoelen bevindt zich op het balkon, wat een intieme sfeer geeft. Sfeerbepalend is ook de kleurstelling, die de ruimte een moderne en warme sfeer geeft. Wil je een kijkje nemen in de Theaterzaal? Richt de camera van je smartphone op de QR-code of klik erop om een 3D-visualisatie van de Theaterzaal te bekijken. Wil je nog meer weten over de diverse zalen, kijk dan op www.amare.nl.


Social return

Tijdens de bouw heeft Bouwcombinatie Cadanz een bijdrage geleverd aan het verminderen van de werkloosheid in Den Haag. Dit hebben we gedaan door direct of indirect werkzoekenden terug in het werkproces te krijgen in de vorm van een baan of stageplek op het project Amare.

We zijn blij dat we als Bouwcombinatie Cadanz een maatschappelijke meerwaarde hebben kunnen creëren via Social Return.


17 februari 2021

Update werkzaamheden februari

In deze update leest u welke activiteiten in februari worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.


Constructie

De gevel, die opgebouwd is in drie delen met een plint, middenlaag en een kroon is klaar. We zijn nu nog bezig met het aanbrengen van de Nano coating, die de gevel tegen vuil en water moet beschermen. De winterse omstandigheden hebben het ons niet makkelijk gemaakt, maar nog even en we kunnen de steigers rondom het gebouw verwijderen, zodat Amare in zijn geheel zichtbaar wordt vanaf alle zijdes. We gaan starten met de bestrating rondom (onder) het gebouw en met de definitieve bestrating onder het stadsbalkon.

Binnenkort hopen we de repetitiezaal, de theaterzaal en de ensemblezaal op te leveren. Dan hebben we nog één zaal te gaan, de concertzaal. Ook deze zaal krijgt steeds meer weg van het eindresultaat, nu er inmiddels stoelen in staan. Ook in andere ruimtes, zoals de studio’s, repetitiezalen, leslokalen, foyers en het restaurant wordt het definitieve uiterlijk steeds meer zichtbaar. De eerste testen van diverse installaties zijn inmiddels uitgevoerd en ook worden er steeds meer installaties aangezet, denk aan verwarming en verlichting.


Amare by night

Bron filmpje: Stephen Martis – Visser & Smit Bouw

 


terug omhoog

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project: Amare

Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld is verplicht