icon-arrow-right

Complexiteit reduceren is ons op het lijf geschreven. Wij gaan geen uitdaging uit de weg en zijn trots op de projecten die we voor onze opdrachtgevers mogen realiseren.

Utiliteitsbouw

Wonderwoods, Utrecht

In het Utrechtse stationsgebied realiseert Bouwcombinatie Wonderwoods (Boele & van Eesteren | Kondor Wessels Amsterdam) vanaf eind 2020 Wonderwoods. Wonderwoods omvat 2 spraakmakende torens...

Lees meer

Holland Park Diemen

Eind 2021 start de volgende fase in de bouw van Holland Park Diemen. Op deze locatie worden komende jaren Blok 8, Toren 5 en Toren 6 gerealiseerd. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van...

Lees meer

Nieuw Kijkduin

Direct aan de Kijkduinse boulevard realiseert Boele & van Eesteren ‘Nieuw Kijkduin’. Nieuw Kijkduin is onderdeel van de nieuwe skyline aan de boulevard van Kijkduin. In totaal...

Lees meer

terug omhoog

Ronssehof, Gouda

Tussen het station en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda stond het in de jaren 60 gebouwde verzorgingshuis Ronssehof (8 bouwlagen) met een aantal aanleunwoningen in de vorm van 5 woonblokken van...

Lees meer

Inntel Hotels Den Haag Marina Beach

Op de kop van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen markeert het Inntel Hotel Den Haag Marina Beach het einde van de boulevard en de entree van de haven. Het hotel van circa 11.000 m2 omvat...

Lees meer

Floriworld, Aalsmeer

Boele & van Eesteren heeft in opdracht van KondorWessels Projecten (KWP) het nieuwe exprecience center FloriWorld gerealiseerd. Floriworld is een initiatief van Bloemen-bureau Holland, Royal...

Lees meer

×

Ronssehof, Gouda

Tussen het station en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda stond het in de jaren 60 gebouwde verzorgingshuis Ronssehof (8 bouwlagen) met een aantal aanleunwoningen in de vorm van 5 woonblokken van 2 bouwlagen. In samenwerking met het verzorgingshuis, Woningbouwvereniging Mozaïek Wonen en Gemeente Gouda is Boele & van Eesteren als ontwikkelaar betrokken bij de bouw van een nieuw verzorgingshuis en een 6-tal woontorens van verschillende hoogten.


Persoonlijk afgestemde zorg

Het oude zorgcentrum en de aanleunwoningen op het Ronsseveld worden afgebroken, maar voordat dit gebeurt werd eerst een geheel nieuw woonzorgcomplex gebouwd pal naast het oude. Voor de staf en de bewoners is dit de meest ideale oplossing: een eenvoudige overstap naar een splinternieuw gebouw volgens moderne inzichten. Zorgpartners Midden-Holland heeft het nieuwe woonzorgcentrum laten ontwerpen vanuit het idee dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen. Daarom is er een variatie aan woonvormen ontwikkeld, afgestemd op de specifieke zorgbehoefte. Zo zijn er 46 zorghuurwoningen oftewel inleunwoningen. Bijzonder ruime en volledig zelfstandige appartementen, maar wel met het idee dat in hetzelfde gebouw verplegend personeel aanwezig is, dat op elk moment geroepen kan worden. Bovendien profiteren de huurders van de centrale voorzieningen van het zorgcentrum. En onder het gebouw beschikken ze over een parkeerplaats in de garage. Verder zijn er nog 106 zorgunits, eveneens zelfstandige appartementen voor mensen met een zorgindicatie. De 20 verpleegunits zijn ontworpen voor bewoners die meer aan bed gebonden zijn. Daarnaast heeft het zorgcentrum 15 plaatsen voor dagopvang.


Ronsseveld

Ronssehof maakt onderdeel uit van het project Ronsseveld. In fase 1 zijn naast het woonzorgcomplex en de parkeergarage, tevens 3 woontorens gerealiseerd. In april 2009 is gestart met fase 2. Op de plek van het oude centrum worden het tweede gedeelte van de parkeergarage en drie nieuwe woongebouwen gerealiseerd. Eén van die gebouwen heeft een bijzondere voorziening. Dankzij een verbindingsgang tussen het woongebouw en het zorgcentrum is het mogelijk om hulp of zorg te krijgen. Het levendige hart van het zorgcentrum is het grote restaurant met een aantrekkelijk licht atrium en een terras aan het binnenplein. Vanaf het buitenterras kijkt de bezoeker uit over het grote binnenplein en de waterpartijen. Een heerlijke plek voor het lezen van een krantje met een kop koffie erbij.


Logistieke moeilijkheden

Project grenzend aan scholen, woningen en bedrijfsgebouwen en rondom ingesloten door wegen en water. Vanuit dit gegeven zijn wij in een vroegtijdig stadium in overleg gegaan met gemeente, omwonenden en belanghebbende. Vanaf dat moment was duidelijk dat de veiligheid van de 800 scholieren die elke dag langs het project trokken, voor de gemeente een hoge prioriteit had.

Om de veiligheid te garanderen is in overleg met de gemeente een deel van de openbare weg afgesloten voor autoverkeer. Hierdoor ontstond een veilige zone voor fietsers en voetgangers! Door het instellen van een verplichte rijroute voor het bouwverkeer, werd voorkomen dat er geen kruisingen ontstonden van deze twee verkeersstromen.


"De dag van de bouw"

Verder is er intensief overleg gevoerd met de bewonerscommissie van de tegenover gelegen appartementen, met het nog in gebruik zijnde verzorgingstehuis en de gemeente. Iedere maand werd er een nieuwsbrief verspreid om de omwonenden en belanghebbende te informeren. Verder hebben wij tweemaal "De dag van de bouw" georganiseerd, om ook deze mensen de gelegenheid te geven het bouwterrein te bezoeken. Daarnaast werden wij geregeld uitgenodigd aanwezig te zijn bij diverse commissievergadering, om daar ook de belanghebbende direct te informeren.


Feiten & cijfers


Zorgpartners Midden-Holland
Projectontwikkelingscombinatie Bèta, Rijswijk


Lengkeek architecten, De Bilt


Aronsohn Raadgevende Ingenieurs, Rotterdam


Boele & van Eesteren, Rijswijk


Verzorgingshuis en garage


Woningbouw en Utiliteitsbouw


15.900 m²
12.000 m² parkeren


Opgeleverd, november 2008

Gerelateerde items

Projecten

terug omhoog

Iedere organisatie zijn eigen proces

Aansluiten op uw organisatie en snappen waar uw behoeften liggen is een belangrijk onderdeel van ons werk. Onze grote kracht hierbij is onze procesmatige aanpak. Dat begint met inventariseren en luisteren. Want alleen op die manier kunnen we alle mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart brengen. Wij doen dit liever aan het begin van het proces, zodat u verzekerd bent van een goede uitvoering. In overleg met u maken we duidelijke keuzes en laten we niet veel aan het toeval over.


Zorg

De processen van een zorginstelling zijn ons vertrekpunt
Wanneer een goede behandeling, rust en ruimte belangrijk zijn voor uw cliënten, staan wij graag voor u klaar om het juiste klimaat te scheppen waarmee u het verschil kunt maken in de gezondheidszorg. Uit ervaring weten wij dat de indeling en invulling van een ziekenhuizen en zorginstellingen lastig te bepalen is aan het begin van de bouw. Wij houden hier rekening mee en richten onze processen en de afwerking zo in dat u gaandeweg het traject nog wijzigingen aan kunt brengen. Wel zo flexibel.

Hieronder staan enkele door ons gerealiseerde zorginstellingen:

Meer projecten en informatie kunt u vinden bij Utiliteitsbouw, projecten. 


Onderwijsinstellingen

Onderwijs is bouwen aan de toekomst
Uw leerlingen de beste leeromgeving bieden en die laten bouwen is voor een schoolbestuur een mooie en belangrijke stap. Eens tap waar veel verantwoordelijkheid bij komt kijken en waar veel belangen spelen. Wij spelen hierop in door u te betrekken bij de bouw. Door controlemomenten in te bouwen en het proces van tevoren uit te stippelen. Op die manier nemen we zorgen en onzekerheid weg. Wel zo’n veilig gevoel.

Hieronder staan enkele door ons gerealiseerde onderwijsinstellingen:

Meer projecten en informatie kunt u vinden bij Utiliteitsbouw, projecten. 


Kantoren

Uw nieuwe kantoor is ons visitekaartje
Of u nu alleen in een nieuw kantoor wilt beleggen of het zelf betrekt, een nieuw pand heeft nogal wat voeten in de aarde. Wij ontwikkelen, bouwen en nemen in onderhoud, afhankelijk van uw wensen. Bent u geïnteresseerd in total cost of ownership of gaat u voor een vaste bouwprijs? Wij gaan graag met u in gesprek over uw wensen en eisen.

Hieronder staan enkele door ons gerealiseerde kantoorgebouwen:

Meer projecten en informatie kunt u vinden bij Utiliteitsbouw, projecten. 


Publiek domein

Binnenstedelijk en van iedereen
We hebben heel wat musea, stations, vertrekhallen, stadskantoren, ministeries en bibliotheken
gebouwd en gerenoveerd in de loop van de tijd! Vaak middenin de gebouwde omgeving als onderdeel van een binnenstedelijke herontwikkeling. Een vak apart, waar we niet over uitgepraat raken.

Hieronder vindt u enkele door ons gerealiseerde publieke projecten:

Meer projecten en informatie kunt u vinden bij Utiliteitsbouw, projecten. 


terug omhoog

De voordelen van een ontwikkelende bouwer

Wij zijn een ontwikkelende bouwer en we zien dat juist op het raakvlak van deze twee disciplines voor u veel winst te behalen valt. U profiteert hiermee namelijk van de wederzijdse expertise van onze medewerkers waardoor we al in de ontwikkelingsfase een plan op haalbaarheid toetsen aan de bouwpraktijk. Ook bij de meest complexe projecten. Het is daarom heel logisch dat we soms ook de financiering en de verkoop voor onze rekening nemen.

Door efficiënt te ontwikkelen realiseren we een hoger rendement voor onze opdrachtgevers. Omgekeerd profiteren onze bouwers van de kennis van hun ontwikkelende collega's. Deze kruisbestuiving van ontwikkelaars en bouwers leidt tot commercieel succesvolle innovaties, zoals de nieuwste prefab toepassingen in hoogbouw, woningbouw, renovatie en zorg. De projecten die we in eigen beheer ontwikkeld hebben, kunt u hieronder vinden.


terug omhoog

Parc Drieën-Huysen, Vlaardingen

Met Parc Drieën-Huysen heeft Boele & van Eesteren een aantrekkelijke plek gerealiseerd met samenhang in de architectuur en zorgvuldige vormgegeven buitenruimtes. Een plek waar mensen...

Lees meer

Ronsseveld Gouda

Ronsseveld is een aantrekkelijk woongebied dat Boele & van Eesteren in eigen beheer, in nauwe samenwerking met Zorgpartners Midden Holland en de woningcorporatie, ontwikkeld heeft. Het...

Lees meer

Rabobank, Alphen a/d Rijn

Rabobank Rijnstreek is in het najaar van 2008 opgeleverd door Boele & van Eesteren in samenwerking met DuPrie Bouw & Ontwikkeling. Het project maakt onderdeel uit van het project Alpha...

Lees meer

terug omhoog

Contractvormen

Er zijn vele contractvormen in de bouw bekend die u ook allemaal in ons projectenoverzicht tegenkomt. Bouwteam, Design & Build (D&B), Design Build Maintain (DBM), Design Build Finance Maintain & Operate (DBFMO), Engineering & Build (E&B), ieder contract vraagt om een andere manier van samenwerken en andere samenwerkingspartners. En bij iedere samenwerking is het de zwakste schakel die het succes van het project bepaalt. Vandaar dat wij onze partners heel zorgvuldig kiezen en met sommigen al vele jaren samenwerken. Daarnaast willen wij een sterke partner voor onze relaties zijn. Een partij waar men van op aan kan en die doet wat zij belooft. Tussentijdse evaluaties, Lean en BIM zijn allemaal manieren van werken die hieraan bijdragen en die wij inmiddels voor diverse projecten met succes inzetten.


terug omhoog

Duurzaamheid

De duurzaamheidsambities van onze opdrachtgevers zijn ons niet snel te hoog. BREEAM, LEED, Green Calc+ zijn de afgelopen jaren in alle hoogten en combinaties toegepast. Voor iedere duurzaamheidsuitdaging vinden we een oplossing die we vervolgens ook in andere projecten toepassen en doorontwikkelen.

Zo hebben we de duurzame afvoer van afvalstromen inmiddels op meerdere werken geoptimaliseerd op basis van onze ervaringen tijdens de bouw van het TNT GREEN Office waar we een scheidingspercentage van maar liefst 100 % realiseerden! Door afval al op de bouw te scheiden wordt hergebruik van een groter deel makkelijker. Hierdoor dragen we actief bij aan het verlagen van de vraag naar nieuwe, primaire grondstoffen. Lees meer hierover in Duurzaam


terug omhoog

Verfrissend, vernieuwend, vertrouwd

C. Huffmeijer, Raad van Bestuur HagaZiekenhuis

“VolkerWessels heeft in zijn aanbieding laten zien het gedachtegoed van het HagaZiekenhuis goed te kunnen vertalen in zowel het ontwerp als in de voorgestelde samenwerkingsvorm voor de uitvoering.” 


Nieuw Visitekaartje

W. Kuiper, algemeen directeur KUBO

“Als ik mensen vertel dat jullie twee maanden eerder opgeleverd hebben gelooft niemand me want doorgaans loopt een bouw altijd uit. Ik ben er dan ook echt blij mee. Dit kantoor is ons visitekaartje naar onze opdrachtgevers en het gaat ons intern helpen om nog beter samen te werken.”


terug omhoog