icon-arrow-right

Wij geven woningen en kantoren een nieuw leven met een nieuwe indeling, nieuwe schil en nieuwe installaties. Duurzaam voorraadbeheer wordt zo heel makkelijk.

Renovatie

NCIA, Den Haag

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf realiseert Bouwcombinatie NCIA, bestaande uit Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw, de nieuwbouw en renovatie van het NATO...

Lees meer

terug omhoog

HagaZiekenhuis, Den Haag

VolkerWesselsHaga heeft onder leiding van Boele & van Eesteren en Homij Technische installaties de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis gerealiseerd. Daarnaast heeft het consortium ruim...

Lees meer

Hilvertshof, Hilversum

Winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum heeft een enorme metamorfose ondergaan. In opdracht van eigenaar de Kroonenberg Groep heeft Boele & van Eesteren het winkelcentrum ingrijpend verbouwd...

Lees meer

Voorzetgebouw Hoog Catharijne, Utrecht

In opdracht van Klépierre heeft Boele & van Eesteren met ‘het Voorzetgebouw’ de nieuwe hoofdentree van het welbekende winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht gerealiseerd.

Lees meer

×

Het Hagaziekenhuis, Den Haag

VolkerWesselsHaga heeft onder leiding van Boele & van Eesteren en Homij Technische installaties de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis gerealiseerd. Daarnaast heeft het consortium ruim 18.000  gerenoveerd.   


Het HagaZiekenhuis had een omvangrijk "vernieuwbouw" programma voor ogen, met als doel het nóg beter te kunnen voorzien in medisch-specialistische zorg in de regio. VolkerWesselsHaga heeft voor de oudbouw aan de Leyweg een nieuw deel gerealiseerd, waar onder andere het Juliana Kinderziekenhuis/ Moeder- en Kindcentrum en het OK-complex gehuisvest zijn.

Direct na oplevering van de nieuwbouw in maart 2015 is VolkerWesselsHaga gestart met de renovatiewerkzaamheden. De renovatie is uitgevoerd in vier fases met deelopleveringen. De laatste afdelingen zijn in februari 2017 opgeleverd. 


Bouwen naast een operationeel ziekenhuis

In het vernieuwde HagaZiekenhuis sluiten de nieuw- en oudbouw naadloos op elkaar aan. Bouwtechnisch heeft dit veel voeten in de aarde gehad, gezien het ziekenhuis gedurende de hele realisatieperiode operationeel is gebleven. Met dit in gedachten is er tijdens het ontwerpproces gekozen voor een bouwmethodiek die de overlast voor patiënten zo veel mogelijk beperkt. 

In samenspraak met de gebruikers van het HagaZiekenhuis is er een multifunctioneel complex gerealiseerd dat gemakkelijk ‘herinrichtbaar’ is, afhankelijk van de zorgvraag en het bestemmingsplan. Ook duurzaamheid vormt een integraal onderdeel van het ontwerp; zo is er gebruik gemaakt van verantwoorde materialen en er zijn duurzaamheid bevorderende installaties toegepast, die bij voorkeur gebruik maken van natuurlijke processen.


Design, Build & Maintain

In plaats van het apart inhuren van een architect, een aannemer en een beheerder, zijn al deze onderdelen in het DBM-contract uitbesteed aan een partij; VolkerWesselsHaga. Dit betekent dat naast het ontwerp en de bouw ook het onderhoud van het gehele ziekenhuis voor twintig jaar is uitbesteed aan VolkerWesselsHaga. Voor de uitvoering van dit project is onder de naam VolkerWesselsHaga een team samengesteld van werkmaatschappijen uit het eigen concern, aangevuld met partijen die hun sporen binnen en buiten de ziekenhuiszorg hebben verdiend. 


De nieuwbouw van het HagaZiekenhuis heeft een BREEAM-NL EXCELLENT oplevercertificaat  behaald. Op de projectwebsite is meer informatie over de toegepaste duurzaamheidsmaatregelen te vinden.Het resultaat van de jarenlange bouw en renovaties is iets waar we heel trots op zijn. We hebben nu een prachtig, toekomstbestendig ziekenhuis. Van onze patiënten krijgen we vaak te horen hoe mooi het ziekenhuis nu is. En ook de medewerkers vinden het heel prettig werken op de nieuwe sfeervolle afdelingen.

C. Huffmeijer - voorzitter Raad van Bestuur van het HagaZiekenhuis

Feiten & cijfers


HagaZiekenhuis, Den Haag


MVSA Architects, Amsterdam
Architecten a/d Maas, Rotterdam


Van Rossum, Amsterdam


Boele & van Eesteren, Rijswijk


Nieuwbouw, renovatie en onderhoud Hagaziekenhuis


Utiliteitsbouw, Renovatie en Maintain


Nieuwbouw: 37.500 m²
Renovatie: 18.500 m²
Maintain: 107.000 m²


Opgeleverd, februari 2017
In onderhoud

Het HagaZiekenhuis, Den Haag

Gerelateerde items

Nieuws

BREEAM-NL Excellent certificaat officieel uitgereikt aan... Haga eerste ziekenhuis met BREEAM-NL duurzaamheidscertificaat Koningin Máxima opent nieuwe Juliana Kinderziekenhuis PATIËNTJES JKZ VERHUIZEN NAAR HagaZiekenhuis Gefaseerde oplevering nieuwbouw HagaZiekenhuis van start Dag van de Bouw HagaZiekenhuis Dag van de Bouw Haga groot succes Eerste prefabwand nieuwbouw HagaZiekenhuis geplaatst. Contract HagaZiekenhuis getekend HagaZiekenhuis vindt bouwpartner in VolkerWessels
terug omhoog

Transformeren is optimaliseren

Met de huidige leegstandsproblematiek op de kantorenmarkt denken wij graag met onze opdrachtgevers mee over het transformeren van bestaande gebouwen op bestaande locaties. Het herindelen van een kantoor om te voldoen aan nieuwe werkvormen of het verduurzamen van gebouwen zijn opgaven waarbij we onze expertise graag inbrengen. Wilt u dat de werkzaamheden tijdens de renovatie in uw pand gewoon doorgaan? Geen enkel probleem. Ook hiermee hebben we inmiddels zeer ruime ervaring opgebouwd.


terug omhoog