icon-arrow-right

Wij geven woningen en kantoren een nieuw leven met een nieuwe indeling, nieuwe schil en nieuwe installaties. Duurzaam voorraadbeheer wordt zo heel makkelijk.

Renovatie

Circulaire Herhuisvesting Liander, Duiven

Het kantoor van Liander is een compleet nieuwe werkomgeving met vijf herontwikkelde gebouwen als uitgangspunt. Een zwevende overkapping levert als een ‘klimaatkas’...

Lees meer

Hilvertshof, Hilversum

Winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum heeft een enorme metamorfose ondergaan. In opdracht van eigenaar de Kroonenberg Groep heeft Boele & van Eesteren het winkelcentrum ingrijpend verbouwd...

Lees meer

Voorzetgebouw Hoog Catharijne, Utrecht

In opdracht van Klépierre heeft Boele & van Eesteren met ‘het Voorzetgebouw’ de nieuwe hoofdentree van het welbekende winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht gerealiseerd.

Lees meer

×

Circulaire Herhuisvesting Liander, Duiven

Het kantoor van Liander is een compleet nieuwe werkomgeving met vijf herontwikkelde gebouwen als uitgangspunt. Een zwevende overkapping levert als een ‘klimaatkas’ schone energie. De medewerkers hebben in co-creatiesessies zelf aan het ontwerp meegewerkt en meegedacht en gaan hier volgens de principes van ‘Het Nieuwe Werken’ aan de slag.


Alliander bestaat uit de onderdelen Liander, Liandon en Endinet en deze vormen samen het netwerkbedrijf Alliander. Zij verzorgen de distributie van energie in grote delen van Nederland. Het complex heeft zonnepanelen en er wordt grondwater gebruikt voor de WKO.  Met al deze maatregelen voorziet het gebouw geheel in de eigen energiebehoefte. Daarnaast wordt afval als grondstof gebruikt en krijgt materiaal dat overblijft op het terrein een nieuwe bestemming. Alle nieuwe materialen die zijn gebruikt kunnen gerecycled worden.


De opdracht van Boele & van Eesteren omvatte de revitalisering, nieuwbouw en uitbreiding van bestaande gebouwen. De gebouwen worden onderling verbonden door een atrium van ca 4.000 m². Het atrium biedt naast een verbindingsfunctie tussen de gebouwen onderling ook mogelijkheden om te werken of te vergaderen. Bovendien heeft het atrium een belangrijke functie in het energieconcept van het gebouw. Kenmerkend voor het Atrium is het golvende dak (ca 6.500 m²) wat voorzien is van ET FE koepels. Deze koepels bestaan uit meerdere lagen kunststof die continu onder luchtdruk gehouden worden. Bovendien zijn de koepels essentieel voor het verkrijgen van het benodigde daglicht voor de gebouwen waarvan de ruimten aan de binnenzijde van het atrium liggen. De realisatie startte in april 2013 en in augustus 2015 zijn de werkzaamheden aan de nieuwe werkomgeving van Alliander afgerond. Het project heeft het hoogst mogelijke BREEAM-NL duurzaamheids Oplevercertificaat verworven: BREEAM-NL Outstanding.


Feiten & cijfers


VolkerWessels Vastgoed


RAU Architecten, Amsterdam


Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Amsterdam


Boele & van Eesteren, Rijswijk


Kantoorgebouw


Utiliteitsbouw


25.500 m²


Opgeleverd, augustus 2015

Gerelateerde items

Nieuws

Alliander Duiven genomineerd voor Staalprijs 2016 Alliander opent circulaire energiepositieve herhuisvesting Boele heeft eerste energiepositieve bouwplaats in Nederland TEKLA Benelux BIM Award voor Alliander ‘Duurzaam Gebouwd op locatie’ bij Alliander Dag van de duurzaamheid Herhuisvesting Aliander Duiven
terug omhoog

Transformeren is optimaliseren

Met de huidige leegstandsproblematiek op de kantorenmarkt denken wij graag met onze opdrachtgevers mee over het transformeren van bestaande gebouwen op bestaande locaties. Het herindelen van een kantoor om te voldoen aan nieuwe werkvormen of het verduurzamen van gebouwen zijn opgaven waarbij we onze expertise graag inbrengen. Wilt u dat de werkzaamheden tijdens de renovatie in uw pand gewoon doorgaan? Geen enkel probleem. Ook hiermee hebben we inmiddels zeer ruime ervaring opgebouwd.


terug omhoog