icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 13 april 2022

Bouwupdate Wonderwoods

Wonderwoods

webcamww.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Wonderwoods te Utrecht.

MVSA

Bij de MVSA toren worden momenteel de wanden op de eerste verdiepingsvloer gemaakt. Deze wanden worden “in het werk gestort”: op de vloer wordt bekisting met wapening aangebracht, waarna deze wordt volgestort met beton.

Kenmerkend in het ontwerp van de MVSA toren zijn de zwevende delen (de zogeheten overkraging). Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de overkraging van de tweede verdieping. Om de balken die deze constructie gaan dragen te kunnen maken, is een ondersteuning vanaf de begane grond nodig. Naar verwachting wordt deze ondersteuning komende weken afgerond waarna de voorbereidingen voor het storten van de balken worden getroffen.

Boeri

Bij de Boeri toren is inmiddels het eerste deel van de 3e verdiepingsvloer gestort en er is begonnen met het vlechtwerk en storten van de betonwanden op de 3e verdieping. In de kelder en op de begane grond wordt momenteel de tijdelijke vloerondersteuning gedemonteerd. Hierdoor komt er ruimte vrij voor de vervolgwerkzaamheden zoals de installaties en de ruwe afbouw. Afgelopen week is er gestart met het leggen van de prefab betonnen (breed)plaatvloeren ten behoeve van de 4e verdiepingsvloer.

Kelder

In de kelder zijn de werkzaamheden gestart: de onderstempeling wordt verwijderd, het leidingentracé wordt aangelegd en de binnenmuren worden opgebouwd door het lijmen van de kalkzandstenen. 

Overzichtsfoto's:

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project