icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 24 juli 2017

Nieuwsbrief 1: start bouw

Valley

Graag informeren wij u over onze werkzaamheden voor de realisatie van het project Valley, gelegen aan de Beethovenstraat en grenzend aan het sportpark Goed Genoeg (AFC) en de A10. Het project wordt gezamenlijk uitgevoerd door de VolkerWessels bedrijven G&S Bouw en Boele & van Eesteren. Hiervoor is de Bouwcombinatie Valley Amsterdam vof opgericht (BCVA). Met deze brief willen wij u een beeld geven van het project en de benodigde werkzaamheden.

Wat wordt er gebouwd?

Met Valley komt er een opvallend gebouw aan de Zuidas met gedurfde en eigenzinnige architectuur. Het voorziet in de wens om dit gedeelte van Amsterdam door te ontwikkelen naar een gemengd gebied met wonen, werken en voorzieningen.  Het parkeren van auto’s vindt plaats in een 3-laagse ondergrondse parkeerkelder, deze biedt plaats aan 375 auto’s en 1.850 fietsparkeerplekken.  Vanaf de begane grond tot en met de 7e verdieping bevinden zich de kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en de toegang tot de woontorens. Vanaf de 8e verdieping beginnen de woonlagen. In totaal worden er 196 woningen gerealiseerd. De 3 torens hebben een hoogte van respectievelijk 97 meter, 76 meter en 66 meter.

Wat gaat er de komende maanden gebeuren en wat merkt u ervan?

  • In juni is de bouwkeet geplaatst en inmiddels heeft het team zijn intrek genomen.
  • Vanaf woensdag 2 augustus starten wij met de inrichting van het bouwterrein en worden de bouwhekken geplaatst. De oplevering van het project staat gepland voor het 2e kwartaal van 2021
  • De eerste werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van funderingspalen en damwanden. De funderingspalen worden geboord, de damwanden worden gedrukt. Beide technieken zijn  geluids- en trillingsarm om overlast naar de omgeving te voorkomen. 
  • Vanaf oktober 2017 t/m het 1e kwartaal van 2018 wordt de bouwkuip ontgraven.
  • Het bouwverkeer betreedt de bouwplaats via de stoplichten ter hoogte van het kruispunt Mahlerlaan/Beethovenstraat en verlaat de bouwplaats ter hoogte van het viaduct van de A10. Begeleiding zorgt op deze plek voor een veilige situatie voor fietsers, voetgangers en overig verkeer.

Werktijden

Bouwcombinatie Valley Amsterdam werkt maandag t/m zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur. Wanneer het nodig is om buiten deze tijden te werken zullen we u hiervan vooraf op de hoogte brengen. Dat bouwen hinder oplevert voor omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken.

Bewuste Bouwers

Bouwcombinatie Valley Amsterdam is aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo zullen wij het project realiseren. Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl.

Updates en projectinformatie

Op de projectwebsite www.bcvalley.nl kunt u terecht voor meer informatie over de realisatie van het project. Via deze website wordt tijdens de realisatiefase ook een automatische nieuwsupdate verzorgd. U kunt zich dan aanmelden voor de nieuwsalert door uw e-mailadres in te dienen onderaan de pagina van de website en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te drukken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via de aanmeldingsmail. Voorafgaand aan overlast gevende werkzaamheden informeren wij u uiteraard via een nieuwsbrief die huis-aan-huis bezorgt wordt.

Contact

Heeft u de komende periode vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van Valley, neem dan contact op met ondergetekende (communicatie@bcvalley.nl) of bel naar 070-414 4200. De gemeente Amsterdam (Zuidas) is geen opdrachtgever van de bouw maar heeft een coördinerende rol bij alle bouwwerkzaamheden in de Zuidas. Voor vragen of opmerkingen inzake projecten bij u in de buurt kunt u contact opnemen met:

Amsterdam Zuidas Informatiecentrum
0800 5065 (altijd bereikbaar)
omgevingscoordinator@zuidas.nl
www.zuidas.nl

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Wij danken u voor uw begrip en wensen u een fijne zomer.

Met vriendelijke groet,

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project