icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 18 september 2017

Bouwupdate werkzaamheden Valley Amsterdam

Valley

20170915_134603.jpg

Begin augustus werd er gestart met de voorbereidende werkzaamheden op de bouwplaats en inmiddels heeft het projectteam van de bouwcombinatie haar intrek genomen op locatie. Vanuit de bouwkeet op de bouwplaats wordt de realisatie van het hele project voorbereid en aangestuurd

Half augustus startte Bouwcombinatie Valley Amsterdam met het aanbrengen van de damwanden. Dit doen we door de damwanden per vier planken de grond in te drukken (een trillings- en geluidsarme methode). De onderste lagen van de bodem zijn echter zo hard dat er voor de laatste meters extra kracht nodig is om de planken op de gewenste diepte te krijgen. Daarom worden deze planken door middel van trillen op diepte gebracht. Tot medio oktober 410 meter damwand aangebracht.

Daarnaast zijn we begonnen met het boren van de palen, waarvoor twee stellingen worden gebruikt. Bij deze methode wordt er een stalen buis de grond in geboord, waarna er een prefab betonnen paal kan worden aangebracht. Wanneer de betonnen paal op zijn plaats is gebracht, wordt de stalen buis weer teruggetrokken. Dit zorgt ervoor dat er niet geheid hoeft te worden.  In totaal worden er 559  palen geboord.

In week 39 (de laatste week van september) start Bouwcombinatie Valley Amsterdam met het aanbrengen van 554 Gewi-ankers. Deze ankers zorgen er samen met de palen voor dat de keldervloer na het leegpompen van de bouwkuip op zijn plaats blijft.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project