icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 26 januari 2018

Bouwupdate januari

Valley

19-1-2018.png

Graag houden wij u op de hoogte van de werkzaamheden op onze bouwplaats van het project Valley Amsterdam.

Zoals u in de update van december heeft kunnen lezen is de noordelijke bouwkuip vol gezet met water. Vanaf 29 januari wordt er gestart met de ontgraving van deze ‘natte’ bouwkuip. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van twee graafmachines (65-tonners). Een graafmachine werkt vanaf de bouw-weg, de ander vanaf de ponton welke begin januari in de bouwkuip is aangelegd.

Een derde graafmachine (45 ton) start met ontgraven van de zuidelijke bouwkuip. Er wordt hier  ruim 5000 m3 grond verwijderd, waarna ook deze bouwkuip met water gevuld zal worden. Het vullen van de bouwkuip neemt het hele weekend in beslag: Er moet ruim 15.000m3 water de kuip in worden gepompt.

Dit dient gelijkmatig te gebeuren en er moet rekening gehouden worden met de omgevingswaterstanden en het waterniveau van de sloot waaruit het water onttrokken wordt. Gedurende het gehele proces worden de waterstanden dan ook gepeild en gemonitord.  

In het weekend van 20 januari heeft de Gemeente Amsterdam het fietspad langs de Beethovenstraat ter hoogte van het project verlegd naar de rijbaan. Dit betekent dat er op de Beethovenstraat één rijbaan beschikbaar is voor doorgaand verkeer in noordelijke richting. Het bouwterrein is iets uitgebreid en is nu ook bereikbaar vanaf deze zijde.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project