icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 07 juli 2022
Schipholweg

Brandweerkazerne The Station House opgeleverd

Bouwcombinatie

Gisteren vond de oplevering van de nieuwe Leidse Brandweerkazerne door Bouwcombinatie Boele & van Eesteren en Du Prie Bouw & Ontwikkeling plaats.

2.jpg

Ondertekening opleverdocumenten

Ondertekening van de opleverdocumenten werd uitgevoerd door Directeur en Regionaal Commandant Brandweer Hollands Midden, de heer Hans Zuidijk en namens de directies van Bouwcombinatie Boele & van Eesteren | Du Prie Bouw & Ontwikkeling, Martijn Du Prie. Met de oplevering bereiken wij de eerste officiële afronding van het project 'The Station House' aan de Schipholweg in Leiden. De appartementen van ‘The Station House’ worden naar verwachting eind augustus opgeleverd aan opdrachtgever Syntrus Achmea.

De brandweerkazerne aan de zuidzijde van het gebouw omslaat twee bouwlagen waarin onder andere een kantoor en kantine van de brandweer zijn gerealiseerd. Daarnaast omvat de brandweerkazerne een remise  van waaruit brandweervoertuigen met spoed kunnen uitrukken. Het betreft een grote kazerne met voorzieningen voor zowel de beroeps- als de vrijwillige brandweer. De nieuwe brandweerkazerne Leiden-Noord ligt op een zeer gunstige locatie en vervangt de kazernes in Leiden-Noord (Gooimeerlaan), Leiderdorp en Oegstgeest.

2274317.jpg

Uitgelicht: Trillingsvrij bouwen direct langs het spoor

Langs het drukste fietspad van Leiden bouwen we ‘The Station House’, een complex met 140 appartementen en 1 brandweerkazerne. Deze unieke combinatie zorgt samen met ingewikkelde nutsvoorzieningen voor zo’n puzzel waar wij gek op zijn. Het project loopt ten einde en Wouter Velsing, Projectleider bij Boele, blikt terug.

Lees meer

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project