icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 26 november 2021

Lloyd Yard en Babel van start

Lloyd Yard en Babel

25112021_4.jpg

Op de Rotterdamse Lloydpier is Bouwcombinatie Kroon & de Koning | Boele & van Eesteren gestart met de bouw van de projecten Lloyd Yard en Babel. Vorige week is de inrichting van de bouwplaats afgerond. Deze week zijn met het aanbrengen van eerste damwanden ten behoeve van Lloyd Yard en de voorbereidingen op het heiwerk voor Babel de volgende fases gestart. 

Aanbrengen damwanden en start fundering

Het aanbrengen van de damwanden neemt circa 3 weken in beslag. Hierbij maken we gebruik van verschillende methodieken. In de buurt van de monumentale bebouwing worden de damwanden per vier planken de grond in gedrukt. Verder van de bebouwing worden de damwanden door middel van trillen op diepte gebracht. 

Vanaf komende week starten we met het heiwerk van Babel. Ook hier maken we gebruik van verschillende technieken; afhankelijk van de locatie ten opzichte van de bebouwing zullen de palen deels geboord worden en deels geheid. Deze week is al gestart met het voorboren en het ontgraven ten behoeve van het heiwerk. 

Lloyd Yard & Babel

Lloyd Yard bestaat uit een verdiepte parkeergarage met hierboven 136  appartementen verdeeld over 5 blokken: Kratonblok, Loods Bali woningen, Maasblok, Maasvensterblok en Lloydblok. Het Kratonblok bevat 53 huurwoningen. De overige blokken bevatten 83 koopwoningen. Aan de binnenzijde van de blokken komt een grote semipublieke binnentuin die via het Maasvenster uitzicht heeft op de Nieuwe Maas.

Babel betreft eveneens een verdiepte parkeergarage met hierboven 24 tweelaagse woningen die zijn gestapeld als een piramide, waardoor er terrassen ontstaan met daarop de buitenruimte van de woningen. 

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project