icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 07 april 2022

Grote stappen bij bouw Lloyd Yard en Babel

Lloyd Yard en Babel

06.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van Lloyd Yard en Babel op de Rotterdamse Lloydpier.

Lloyd Yard

De afgelopen periode zijn er grote stappen gemaakt: zo is het boren van de warmte koude (WKO) bronnen afgerond, zijn er diverse keldervloeren gestort en zijn de twee torenkranen opgebouwd. De eerste torenkraan werd half februari al opgebouwd en sinds enkele weken prijkt ook de tweede torenkraan ten behoeve van de realisatie van Lloyd Yard aan de Rotterdamse skyline.

De keldervloeren bij bouwdelen Kraton, Bali en Maasblok zijn reeds gestort. Ook bij Maasvenster is het eerste deel van de keldervloer gestort. Na afronding van de poeren wordt over enkele weken ook bij Lloydblok de keldervloer aangebracht. Bij Kraton, Bali en Maasblok zijn we al begonnen met het storten van de kelderwanden. De komende weken gaan we hier ook bij de overige bouwdelen mee van start. In de tweede helft van april zijn we bij Maasblok klaar om de eerste begane grondvloer aan te brengen.

Eind april worden de damwanden verwijderd en worden er werkzaamheden ten behoeve van de riolering uitgevoerd ter hoogte van de Kratonkade/Loods Bali en Lloydkade.

Babel

Voor Babel zijn vorige week de wanden van de kelder tot en met de eerste verdiepingsvloer afgerond. Daarnaast is de ondersteuning van de kelder inclusief parkeergaragevloer gemonteerd  zodat parkeergaragevloer van de kelder deze week kan worden aangebracht. Ook is er gestart met het aanbrengen van de stadsverwarming (inclusief installaties) onder de begane grondvloer. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond, word eind april gestart met de montage van de begane grondvloer van de woningen en aansluitend de wanden naar de eerste verdiepingsvloer.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project