icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 juli 2013

Voortgang t/m juni 2013

HagaZiekenhuis

In 2013 kon VolkerWesselsHaga aan de slag met de voorbereidingen van de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis. Hieronder in het kort een overzicht van de werkzaamheden van de afgelopen drie maanden.

Sloop op voorterrein
In het tweede kwartaal van 2013 zijn de luifel en het parkeerdek voor de hoofdingang van het ziekenhuis gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw. De 15.000 ton puin die hierbij vrijkwam, is voor een groot deel hergebruikt voor de aanleg van tijdelijke bouwwegen en fietspaden op en rondom het bouwterrein.

Inrichten bouwterrein
Vanaf eind maart is er gestart met het inrichten van het terrein. Zo zijn er:

  • bouwhekken geplaatst
  • rijwegen en fietspaden verlegd
  • bouwkeet geplaatst
  • bewegwijzering aangepast
  • bouwbord neergezet

Bouwkuip
De bouwkuip van het HagaZiekenhuis bestaat uit CSM-damwanden (Cutter Soil Mix), die ter plaatse worden gemaakt door de aanwezige grond ondergronds met water en cement te vermengen om zo een grond- en waterwerende wand te bouwen. Deze methode is trillingsvrij en beperkt de overlast aanzienlijk ten opzichte van heien.

Graafwerkzaamheden
Voor het verleggen van diverse rioleringen en leidingen zijn er in maart en april veel graafmachines op het terrein aan het werk geweest. Vanaf eind juni startten de graafwerkzaamheden om de bouwkuip uit te graven.

Drainage
Eind juni startten we met het aanleggen van de drainage. We plaatsen verticale buizen met waterpompen in de grond, waarmee de waterstand in de bouwput wordt verlaagd. De werkzaamheden zijn voor de zomervakantie klaar.

Voortgang op film
Wij leggen de vorderingen van de nieuwbouw vast met een webcam. Klik hier voor de film over de afgelopen periode.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project