Zoeken

Voortgang oktober t/m december

384-haga-park-zuid.jpg

Het laatste kwartaal van dit jaar staat geheel in het teken van de afbouw van het OK- en JKZ-blok en de lichtstraat die de nieuwbouw met het huidige ziekenhuis verbindt. De werkzaamheden bestaan vooral uit het afwerken van plafonds, wanden en vloeren. In de lichtstraat verbinden loopbruggen de nieuwbouw met de oudbouw. De loopbruggen en de doorsteek naar het huidige gebouw zijn in november gereed.

Boven op de nieuwbouw staan dakterrassen gepland, waar medewerkers een frisse neus kunnen halen. In de zomer is reeds gestart met de voorbereiding; de voltooiing vindt in de laatste fase plaats.

Er zijn op dit moment dagelijks zo’n 350 mensen op de bouwplaats aan het werk. Dat is behoorlijk veel en vergt een scherpe planning van de bouwactiviteiten. Het bouwterrein wordt in deze laatste fase 24 uur per dag bewaakt.

Oplevering nabij
De oplevering van de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis komt steeds dichterbij en zal in fases geschieden. De eerste oplevering betreft de ok’s en vindt plaats in de tweede week van januari 2015. De laatste oplevering, het Ronald McDonald Huis staat gepland in maart 2015.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!